Dr. Radu Țincu: Schema de tratament a medicului Flavia Groșan, folosită și de noi

Dr. Radu Ţincu, medic primar toxicolog la secţia de ATI - toxicologie a Spitalului Floreasca, și-a exprimat părerea despre schema de tratament a doctorului Flavia Groșan, care susține că a vindecat peste 1000 de pacienți de COVID-19. 

"Doamna doctor vorbește despre un bronho-dilatator, pe care și noi îl folosim la Terapie Intensivă foarte mult. Vorbește despre acea cameră de inhalare, ea este folosită inclusiv din perioada copilăriei, aerosoli. Există și în spitale astfel de aparate care să livreze substanțele sub formă de aerosoli, pentru că ele penetrează mai bine la nivel pulmonar. Cred că s-a creat o scindare socială, dar cred că, dacă ne uităm cu atenție la schema de tratament, nu sunt foarte multe lucruri divergente. Este o schemă pe care o utilizăm și noi.", a spus medicul Radu Ţincu, joi seară, 18 martie, la Antena 3. 

"Aș mai avea ceva de adăugat. În primul rând, concluzia la care doamna doctor a ajuns trebuie să fie fundamentată de ceea ce se numește principiul cercetării științifice. Trebuie să avem un plan de cercetare științifică, care să permită includerea unor pacienți, să urmărim anumiți parametri, să standardizăm schema de tratament, astfel încât să puterm face comparații între pacienți, trebuie să ne asigurăm că toți pacienții sunt încadrați cu același grad de afectare și primesc același tratament ca să putem să realizăm, dacă vreți, o concluzie la sfârșitul acestui studiu.", a precizat  dr. Radu Ţincu. 

Citește și Răsturnare de situație în cazul medicului Flavia Groșan! Dr. Daniel Coriu: Nu este judecată de Colegiul medicilor din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel