Dr Monica Pop: Vreți un sistem bun de sănătate? Nu vă mai bateți joc de el!

Dr. Monica Pop
Medicul Monica Pop spune că un ”sistem bun de sănătate” nu va fi atâta timp cât numirile din fruntea unor instituții medicale vor fi politice.

Medicul oftalmolog Monica Pop scrie, într-o postare recentă pe rețelele sociale, că ”lucrurile vor sta tot mai rău” atâta timp cât ”în structurile de conducere din sănătate vor fi numiți membrii unor partide politice”. 

”VREȚI SISTEM BUN DE SĂNĂTATE?! ÎNCETAȚI CU NUMIRILE POLITICE ȘI CU MINIȘTRII ȘI DIRECTORII DE SPITALE DE ALTE MESERII, (SAU FĂRĂ)! DOAR MEDICII ȘTIU ȘI ÎNȚELEG NECESITĂȚILE REALE ALE SPITALELOR ȘI ALE SISTEMULUI!

Atâta timp cât în structurile de conducere din sănătate vor fi numiți membrii unor partide, rudele sau simpatizanții lor, fără nicio tangență cu medicina, lucrurile vor sta tot mai rău. Nu e deloc simplă conducerea unui spital, cu atât mai puțin a unui sistem. În care au apărut, spre nenorocirea lui, tot felul de neaveniți! Cu consecințele de rigoare. Nu e absolut nicio calitate să fii membrul vreunui partid ca să fii numit la conducerea unui spital, minister, etc. Partidele ar trebui să "racoleze" sau sa susțină doar pe cei foarte competenți, care chiar vor să facă ceva! Chiar și pe vremea comunismului, ministrul Sănătații a fost exclusiv un medic cu renume, niciodată un politruc fără studii medicale! Până și atunci se aprecia meseria de medic, tratată cu mare respect. La revoluție ministrul Sănătații era dl Prof. Dr. Victor Ciobanu, medic celebru. Înainte, dl Prof. Proca. Și tot așa...Și după au fost câțiva medici redutabili! Apoi, se vede...Vreți sistem de sănătate de calitate, NU VA MAI BATEȚI JOC DE EL!!!”, scrie medicul oftalmolog Monica Pop pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel