Dr Monica Pop, despre tratamentul cu Ivermectină pentru animale: Am o singură obiecție în folosirea ei la om
27 ian, 22:50
Într-o discuție legată de Ivermectină, prof dr Monica Pop spune că are o singură obiecție în a prescrie medicamente făcute pentru animale la oameni. 

„A o singură rezervă vizavi de acest medicamente, Ivermectina. Aș dori să se introducă și cât de repede, pentru că se poate, tablete de uz uman. Vă spun și de ce, pentru că condiționare a unui medicament la animal este altfel decât la om. Organismul animal este puțin altfel. Gândiți-vă așa, la o comparație empirică, dacă vreți.

Gândiți-vă că dacă un om mănâncă o mâncare deteriorată ca să nu spun mai dur, are probleme digestive, pe când un animal. nu. Deci, este mai bine structurat anatomic. Dar nu e niciun fel de problemă și am înțeles că se poate și importa, pentru că este un medicament ieftin și în alte țări se face de uz uman. Există, și până când vor face ai noștri eu cred că ar trebui folosit. 

E un medicament care se cunoaște de multă vreme. Să știți că antihelminticele se cunosc a fi și antiinflamatoare și atunci de ce nu le-am folosit până acum?! Pe urmă un asemenea medicament omoară un vierme, nu e clar că poate omorî și un virus?!”, a continuat prof dr Monica Pop, la Antena 3. 


Ştiri Recomandate

Câte doze de vaccin a trimis România Republicii Moldova. MESAJUL președintelui
TIOGUANINUM - prospect
SULBUTIAMINUM - prospect
SUGAMMADEXUM - prospect
Guta: ce alimente sunt asociate cu afecțiunea dureroasă
BOSENTANUM - prospect
Chipsuri de cartofi: cum le pregătești acasă, rapid și ușor
FONDAPARINUX SODIUM - prospect
CEFPODOXIMUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri