Dr Monica Pop, AVERTISMENT: Neuropatie optică după COVID! „Astăzi am văzut 2 pacienți. Trebuie tratate imediat!”
12 apr 2021, 19:34

Ochii pot fi afectați
Reputatul medic oftalmolog prof dr Monica Pop atrage atenția că după COVID pot rămâne sechele oftalmologice grave, chiar astăzi având doi pacienți cu neuropatie optică. Unul dintre pacienți era o tânără de 36 de ani!

„POSIBILE AFECTĂRI OFTALMOLOGICE SEVERE  DUPĂ COVID! Știam că această boală poate da și afectări oftalmologice. Nu frecvent, dar sunt! Unele, ușoare (conjunctivite), altele medii (keratopatii), altele grave.

La astfel de pacienți, am văzut câteva conjunctivite virale ușoare și 2 - 3 keratite până acum!

Astăzi am văzut 2 pacienți cu neuropatie optică (afectare severă a nervilor optici) după infecție virală COVID, la relativ scurt timp după boală! Primul, 49 de ani, bărbat, cu scădere bruscă a vederii la unul din ochi, în prezent cu atrofie optică și cu modificări și la ochiul celălalt. Al 2-lea pacient, o tânără de 36 de ani, cu neuropatie optică post COVID la ambii ochi, unul mai afectat. Impresionant!

Sunt, în realitate, afectări neurologice severe determinate de acest virus! Tratamentul este mai ales neurologic, dar și oftalmologic. Trebuie instituit imediat la apariția simptomelor respective, ceea ce la acești 2 pacienți, din păcate, nu s-a întâmplat.

Atrag atenția pe această cale colegilor medici să avertizeze pacienții asupra acestor posibile efecte și, în caz că apar, să-i trimită imediat la consult și tratament. Și pacienții trebuie să știe!

Probabil că sunt și alti colegi oftalmologi care au văzut asemenea cazuri.

SPRE INFORMAREA TUTUROR!”, a avertizat prof dr Monica Pop, pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?