Dr Monica Pop, apel la colegii medici! „Nu urmați atitudinea celor care e clar că nu au înțeles”
31 aug, 18:16
Prof dr Monica Pop roagă medicii, colegii ei de breaslă, să adopte o anumită atitudine față de pacienții cu COVID-19 și de aparținătorii acestora. 
Prof dr Monica Pop. Foto: Facebook

Prof dr Monica Pop spune că a nu comunica cu pacienții COVID-19 și cu aparținătorii acestora este greșit.

„De ce tăcere și secretomanie față de familia celor internați cu COVID în unele spitale suport? Cine a impus-o și cui folosește??! Toți medicii și managerii de spitale COVID trebuie să aibă o comunicare permanentă cu familiile celor internați! Să o permită și s-o favorizeze! Și a pacientului cu familia sa! Nu e penitenciar!

Nu e posibil ca familia să nu poată afla secția, medicul curant și în ce stare este zilnic pacientul! 

Dragi colegi, puneți-vă în situația unor părinți, soți, frați, care nu știu nimic despre cel internat din familie! E de nesuportat! Aveți empatie și față de pacienți, dar și față de familiile lor! O atitudine de secret. Tăcere și lipsă de comunicare nu s-a mai pomenit în Sănătate până la această pandemie, care nu trebuie să schimbe în rău și atitudinea personalului medical! A adus deja destul! Aveți înțelegere față de cei internați! Sunt demoralizați, singuri, nu pot ieși, nici primi vizite! Se știe că moralul și liniștea oricui contează mult pentru vindecare, dar și pentru viitorul psihic! Nu urmați atitudinea celor care e clar că nu au înțeles!”, scrie prof dr Monica Pop, pe pagina sa de Facebook. 


Ştiri Recomandate

CARBOPLATINUM - prospect
BETAMETHASONUM - prospect
ACIDUM ALENDRONICUM – prospect
LEUPRORELINUM - prospect
Munca fizică grea crește semnificativ riscul de demență
Spitalul unde COVID suspendă concediile de odihnă
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri