Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Dr Mihaela Bilic: Tipul de brânză pe care să-l consumi cel mai mult primăvara
29 apr, 18:54
Dr Mihaela Bilic spune că de la începutul lui aprilie până la jumătatea lunii iunie ar trebui să consumăm un anumit tip de brânză, care, dacă este proaspăt, are un aport mare de Omega3 și fitonutrienți.
Branza cu rosii

La capitolul „ce e bine să mâncăm primăvara", dr Mihaela Bilic recomandă cașul, „brânza cu gust de primăvară". Cu o coajă crocantă de pâine și roșii tiate felii, e o masă hrănitoare și revigorantă.

„Brânza este un aliment viu, al cărei gust și conținut nutritiv depinde de tipul de lapte, de alimentația animalelor și de durata de fermentare/învechire.

Primăvara este un anotimp aparte, animalele ies la păscut în aer liber și se pot bucura de pășunile înflorite, cu iarbă proaspătă- ceea ce dă laptelui o savoare specială. Este cea mai bună perioadă pentru a profita de brânzeturile proaspete, de cașul gras și puțin sărat, plin de zer și cu gust unic. De la jumătatea lui aprilie până la începutul lui iunie aveți ocazia să vă desfătați simțurile cu această brânză fină și la capitolul consistență și la capitolul gust.

Obținut în principal din lapte de oaie, cașul este un produs specific romanesc, nu seamănă cu niciun alt tip de brânză. Primăvara laptele este mai gras și conține suplimentar Omega 3 și fitonutrienți (betacaroten) din iarba proaspătă. Apoi, fiind vorba despre o brânză „tânără", gustul cașului este subtil, ușor acid, iar consistența lui fermă, elastică - câteodată chiar scârție între dinți. „Asortați-l" cu o bucată de paine cu coajă crocantă și câteva roșii dulci, pentru a obține o masă simplă și delicioasă de sezon" a scris dr Mihaela Bilic, pe contul ei de Instagram.


Ştiri Recomandate

Carnea roșie îmbătrânește arterele. Ce putem face
Mure: efectele uimitoare asupra pielii
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri