Dr Mihaela Bilic, adevărul despre slăbit: Nu cheltuiți banii pe iluzii. Există un singur leac

Obezitate
Dr Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, spune că majoritatea indicațiilor date de „specialiști” sunt iluzii inutile. Ca să slăbești trebuie să faci câteva lucruri simple:

Deranjată de o emisiune la care participau două doamne doctor, specialiste în nutriți, Dr Mihaela Bilic pune lucrurile la punct: 

„Cameră de hotel undeva în vestul țării. Zapping la televizor de plictiseală. Un titlu de pe burtieră îmi atrage atenția: „suplimente și pastile de slăbit”. În studio două doamne doctor care dau sfaturi și recomandări. Concluzia e simplă: nimic nu funcționează, totul este o amăgire, nu s-a inventat încă leacul miraculos care să topească grăsimea. Până aici totul bine și frumos, nu poți să spui că ai slăbit doar pentru că te-ai dezumflat luând diuretice și laxative.

Însă ceea ce-mi displace profund este faptul că la fiecare propoziție distinsele doamne recomandă telespectatorilor să meargă la nutriționist, să-și facă analize, să ceară sfatul unui specialist. Pot exista, spun ele, dezechilibre sau anumite substanțe care lipsesc din organism și care pot fi cauza poftei de mâncare crescute sau a metabolismului încetinit. Cu alte cuvinte, nu vă apucați de cură de slăbire de capul vostru, doar un nutriționist vă poate învăța cum să faceți foamea! Și lucrurile nu se opresc aici! Aflu cu această ocazie că senzația de foame care apare seara e normală și trece cu o cană de apă caldă, apoi mai aflu că există slăbit ușor și sănătos, cu condiția (bineînțeles) să mergi la nutriționist. Și atunci când ai gena obezității, tot cu mâncare puțină se menține silueta. Cât despre paharul de apă care te face să uiți de mâncare, nu merită comentat. Neuroștiința a demonstrat că avem receptori pentru zahăr și grăsime la nivelul stomacului, iar nervul vag îi spune minții noastre să facă scandal atunci când primește produse dietetice.

Vrei să slăbești? Obișnuiește-te cu foamea!

Stau și mă gândesc ce rău este mai mare: să lași oamenii să ia suplimente și pastile minune, sau să-i trimiți la nutriționist? Mai ales când știu că pe internet există șarlatani care vând pastile de slăbit în numele meu. Problema cu slăbitul e mai grea și mai gravă decât vor nutriționiștii să recunoască. Nu putem slăbi decât dacă ne oprim din mâncat. Și nu putem să ne oprim din mâncat decât atunci când capul nostru tace, când mintea încetează să-și mai dorească mâncare - indiferent că e vorba de foame, plăcere sau poftă. Cu alte cuvinte singurele medicamente care pot ajuta la slăbit sunt cele care au efect central, asupra sistemului nervos. Și tocmai pentru că au efect central și funcționează, au fost interzise.

Așa că încetați să mai căutați miracole, să mai cheltuiți banii pe iluzii, analize sofisticate și consultații personalizate la nutriționiști. Înafară de o disciplină de fier și de o senzație de foame cu care trebuie să învățăm să trăim, nu există alt leac și nici o cale ușoară! Cinstit ar fi să le spunem oamenilor adevărul, doar asta i-ar putea ajuta cu adevărat!”, a scris dr Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel