Dr Lucian Rușitoru, despre depistarea cancerului de sân: Dacă ajungem în această situație, lupta o să fie mult mai grea

Dr. Lucian Rușitoru, medic specialist chirurgie generală, cu supraspecializare în chirurgie oncologică
EXCLUSIV
Dr. Lucian Rușitoru, medic specialist chirurgie generală, cu supraspecializare în chirurgie oncologică, a vorbit, la interviurile DC News și DC Medical, despre importanța depistării precoce a cancerului. 

La interviurile DC News și DC Medical din acest weekend, actrița Eugenia Șerban a povestit despre încercarea grea pe care a avut-o în ultimul an. Aceasta a fost diagnosticată cu două tipuri de cancer, genital și de sân, ambele agresive, dar care, din fericire, au fost depistate în fază incipientă, în cadrul unui control de rutină. 

Dr. Lucian Rușitoru, medic specialist chirurgie generală, cu supraspecializare în chirurgie oncologică, a explicat cât de importantă este depistarea precoce în lupta cu cancerul și 

"În această boală există mai multe forme, una dintre ele fiind și cea pe care a avut-o doamna Eugenia Șerban. Celulele pot să fie foarte agresive, să se multiplice foarte rapid și dacă nu este depistat din timp și nu se intervie din timp, cu tratamentul corespunzător, boala se poate răspândi rapid în tot corpul. 

Ce înseamnă să depistăm precoce?

Controlul de rutină este esențial.  Există mentalitatea a noastră, poate a tuturor, să mergem la doctor doar dacă ne supără ceva. Ori dacă ajungem în această situație, atunci când ne supără ceva, s-ar putea, hai s ă nu spunem că să fie prea târziu, dar s -ar putea ca lupta  pe care o avem de dus în continuare să fie mult mai grea. Și atunci, primul pas și poate cel mai important, este acest control de rutină, în care putem descoperi leziunile acestea în faze incipiente, și atunci, șansele de a izbândi în lupta cu boala sunt mult mai mari", a explicat medicul.

 

 

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel