Dr. Irinel Popescu, despre spitalul viitorului în România

Academician dr Irinel Popescu
Dr. Irinel Popescu a vorbit despre spitalul viitorului în România la o dezbatere pe această temă, organizat de de Asociaţia Română pentru Chirurgie Endoscopică.

Dr. Irinel Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, a declarat miercuri, 24 aprilie, în cadrul unui simpozion că tehnologia, informatizarea şi inteligenţa artificială vor fi parte din viitorul spitalului.

„Evoluţia rapidă a tehnologiei este o provocare şi necesită schimbări prompte din partea instituţiilor medicale şi a medicilor. Dezbaterile simpozionului s-au concentrat asupra viitorului spitalelor din România în încercarea de a găsi soluţii pentru subiecte de un real interes, cum ar fi un grad mai mare de siguranţă în procedurile chirurgicale, dar şi accesul mai facil la îngrijiri medicale de calitate pentru cât mai mulţi pacienţi", a afirmat Irinel Popescu, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Președintele Române pentru Chirurgie Endoscopică şi alte Tehnici Intervenţionale, Cătălin Copăescu, a spus că „tehnologia informaţiei conferă actului medical garanţia calităţii prin precizia diagnosticului şi o eficienţă crescută din punct de vedere beneficiu-cost pentru pacient şi spital".

Simpozionul „Spitalul viitorului în România" a fost organizat de Asociaţia Română pentru Chirurgie Endoscopică şi alte Tehnici Intervenţionale, sub auspiciile Academiei Române de Ştiinţe Medicale, în colaborare cu Universitatea „Titu Maiorescu" din Bucureşti şi STI - Surgical Training Institute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel