Dr Gindrovel Dumitra: Vaccinul pneumococic conjugat protejează de infecții asociate COVID 19

Vaccinarea
EXCLUSIV
Dr Gindrovel Dumitra a declarat pentru DC Medical și DC News că vaccinul pneumococic conjugat oferă un grad de protecție împotriva unor infecții asociate COVID 19.

Dr Gindrovel Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei, spune că dacă o persoană dezvoltă o infecție cu coronavirus, decesul se poate produce, de cele mai multe ori, prin insuficiență respiratorie și de cele mai multe ori această insuficiență respiratorie este produsă de eventuale infecții bacteriene.

"De aceea este indicat, ca persoanele care, să zicem, nu au primit vaccinurile corespunzătoare vârstei, să le facă în acest moment. Vaccinul pneumococic conjugat, este un singur produs în acest moment disponibil, care poate fi administrat la orice vârstă, într-o singură doză, o singură dată în viață. Dacă ai vârsta peste 2 ani, în acel moment este suficientă o singură doză, care poate fi administrată o dată, astfel încât să putem să prevenim pneumonia cu pneumococ, septicemia sau meningita, care poate să fie fatală, mai ales vârstnicilor", a declarat medicul.

Potrivit medicului, acum este un pic cam târziu să vorbim despre vaccinul gripal.

"Vaccinul gripal ar fi trebuit să fie făcut de către orice persoană care prezintă boli cronice sau care are vârsta peste 65 de ani, indiferent dacă este cunoscută cu boli cronice sau nu. În momentul în care va fi luată în discuție, din nou, vaccinarea antigripală, trebuie să facem acest lucru începând cu luna octombrie. Fiecare persoană din grupurile de risc trebuie să-și administreze vaccinul gripal", a mai spus acesta.

Cum te protejezi de coronavirus, vezi în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel