Dr Gheorghiță: echipe mobile pentru vaccinarea contra COVID a profesorilor. „Probabil din 1 martie”

Vaccinare. Foto: Pixabay
Lt col dr Valeriu Gheorghiță a anunțat că dată fiind apariția a sute de cazuri de COVID-19 în rândul profesorilor, după începerea școlii, aceștia ar putea fi vaccinați contra COVID cu echipe mobile. 

„La nivelul CNCAV analizăm posibilitatea constituirii unor echipe mobile care să asigure vaccinarea acestor cadre didactice. Încă analizăm locația care ar putea fi potrivită pentru aceste demers, să fie chiar la nivelul unităților de învățământ de pildă, în sala de sport, unde se poate crea un spațiu adecvat, sau chiar la nivelul inspectoratelor școlare sau dacă vreți în casa corpului didactic. Ne dorim analizarea acestui aspect având în vedere situația epidemiologică. (...) În momentul când avem confirmarea calendarului de livrare a dozelor de la AstraZeneca. Noi ceea ce estimăm ca și fezabil, acest plan ar fi de la 1 martie să putem punem în aplicare această prioritizare”, a spus lt col Valeriu Gheorghiță, la Antena3. 

Coordonatorul CNCAV a anunțat că România se bazează acum pe anumite tranșe de doze de vaccin. 

„Săptămânal, așa cum știm, urmează să ajungă tranșele de la Pfizer, luni urmează să ajungă alte 193.000 de doze și în următoarea săptămână circa 200.000 de doze, pentru ca în martie, săptămânal să avem în jur de 220.000 de doze. Suplimentar de acest lucru, urmează s primim tranșele de la compania AstraZeneca, practic, pentru luna februarie, în total, vom avea circa 640.000 de doze. Vă reamintesc că astăzi sosesc 92.400 de doze, săptămâna trecută 81.600 de doze. Dec vom primi diferența în săptămânile următoare, până la sfârșitul acestei luni, iar în luna martie ar trebui să primim circa 1 milion de doze de la AstraZeneca. Iar pentru Moderna, pentru luna martie ar trebui să primim un total de circa 230.000 de doze, iar până la sfârșitul acestei luni aproximativ 130.000 de doze. Vom vedea dacă diferența de 20% va fi recuperată în luna februarie sau foarte probabil în luna martie”, a mai spus Valeriu Gheorghiță. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel