Dr Gabriel Tatu-Chițoiu: non-vaccinarea, lăsarea virusului să se propage în public, duce rapid la apariția de noi tulpini

Vaccin        Foto: Pixabay
Medicul Gabriel Tatu-Chițoiu spune că dacă rata de vaccinare anti-COVID a unei țări este ridicată atunci ”virusul nu are unde să se multiplice”.

Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu spune că ”noua tulpina SarsCov2, depistată marți în Africa de Sud are 30 de mutații. Inclusiv la nivelul proteinei S. Tulpina a apărut într-o țară în care rata de vaccinare completă anti-COVID este de 24%”.

”O confirmare a ceea ce știm de mult: un virus (mai ales de tip ARN) lăsat să se zbenguie în voie va face rapid n mutații. Pur și simplu în procesul de copiere a lui la nivelul ribozomilor, celulelelor noastre (vezi postarea anterioară), apar erori de copiere (asta ca și cum schimbi la întâmplare ordinea acelorași mărgele colorate pe o ață). Această modificare a ARN-ului virusului va conduce la modificări în conformația întregului virus, inclusiv a țepilor (proteina S cu care se leagă de celulele noastre). Ce vreau să spun este că lăsat liber să circule, virusul se va modifica inevitabil prin aceste mutații absolut la întmplare.

Dacă rata de vaccinare a unei populații este foarte înaltă atunci virusul NU ARE UNDE SĂ SE MULTIPLICE. PRIN URMARE, ȘANSA DE A FACE MUTAȚII SE REDUCE SUBSTANȚIAL. CONCRET, DACĂ ÎN AFRICA DE SUD RATA DE VACCINARE AR FI FOST ÎNALTĂ, ȘANSA DE APARIȚIE A ACESTEI NOI TULPINI AR FI FOST FOARTE MICĂ.

Și mai concret, avem o nouă dovadă că NU vaccinarea în plină pandemie favorizează apariția de noi tulpini (afirmație făcută de Luc M, un fost laureat al premiului Nobel de care se agață cu disperare antivaxerii), ci tocmai nonvaccinarea, lăsarea virusului să se propage în public, duce rapid la apariția de noi tulpini. Vaccinarea masivă ar fi trebuit tocmai să prevină apariția de noi tulpini. Nu am făcut-o ...constatăm consecințele”, notează medicul Gabriel Tatu-Chițoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel