Dr Gabriel Diaconu către președintele statului: Nu vrem să ne mai moară părinții! Instituiți starea de urgență!

Gebriel Diaconu, psihiatru. Foto Facebook
Medicul Gabriel Diaconu adresează un apel, pe rețelele sociale, președintelui României, în care cere instituirea stării de urgență și carantinarea orașelor ”copleșite de cazuri și de morți”.

Într-un mesaj postat pe rețelele sociale, medicul psihiatru Gabriel Diaconu solicită președintelui Klaus Iohannis instituirea stării de urgență având în vedere numărul uriaș de îmbolnăviri și de morți.

”Domnule președinte,

Nu vrem să ne mai moară părinții. Nu vrem să ne mai moară copiii.

Nu vrem să mai numărăm, în oroare, cifrele zilei de ieri până astăzi și pentru câți a mai devenit ultima”, notează medicul.

Potrivit acestuia, ”experimentul guvernamental a eșuat. Domnesc haosul, orgoliile meschine ale unor politicieni miopi”, iar ”lunile octombrie și noiembrie, fără măsuri radicale sanitare, vor vedea moartea a zeci de mii de români. Este un lucru care nu s-a mai întâmplat de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Diferența este că aceștia sunt oameni nevinovați, nu soldați. Nu se luptă cu o forță combatantă ostilă. Sunt victimă a bolii date de un virus, și complicațiilor ei”.

Medicul Gabriel Diaconu mai scrie:

”Admitem că oamenilor le este frică. Admiteți că statul a eșuat în a-și proteja cetățenii. Puneți punct degringoladei politice.

Instituiți starea de urgență.

Puneți în carantină orașele copleșite de cazuri și de morți. Axa medicală s-a rupt.

Doar puțini dintre noi continuă o luptă temerară să cheme oamenii la vaccinare, să convingă atât pe cei speriați, cât și pe cei mințiți. Dar nu vom face față. Sunt prea mulți, noi suntem prea puțini. În urma deceselor care se adună se numără oameni care nu vor uita niciodată.

Așa cum nu vor uita nici aceia care se uită acum, dezorientați, către un reper, către o voce a rațiunii în timp ce celelalte ori au amuțit, ori și-au luat câmpii. Fiți președintele tuturor românilor. Și al celor care au trecut prin boală, și al celor care nu. Și al celor care cred în vaccin ca soluție medicală împotriva Covid. Și al celor care contestă asta.

Adevărul e unul. Nu ne mai descurcăm. Și trebuie să ne descurcăm. Cumva”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel