Dr Fauci avertizează: pentru că sunt prea multe cazuri de OMICRON numărul persoanelor spitalizate va crește. VIDEO

Dr. Anthony Fauci
Dr Anthony Fauci, principalul consilier al Casei Albe în combaterea pandemiei de COVID-19, a arătat că există încă pericolul unei creșteri bruște a numărului de persoane spitalizate din cauza transmisibilității foarte ridicate a variantei Omicron de coronavirus, chiar dacă datele de până acum sugerează o severitate mai redusă a acesteia. 

„Singura dificultate este că, dacă ai atât de multe cazuri, chiar dacă rata de spitalizare este mai scăzută cu Omicron decât este cu Delta, există totuși pericolul să ai o creștere a spitalizărilor ce ar putea pune presiune pe sistemul medical', a spus dr Anthony Fauci duminică, într-un interviu la CNN.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) estima la 25 decembrie că Omicron era responsabil de 58,6% dintre cazurile provocate de variantele în circulație în SUA.

„Cu siguranță vor fi mult mai multe cazuri, pentru că aceasta este o variantă mult mai transmisibilă decât Delta”, a afirmat Fauci.

Totuși, „se pare că, în fapt, (Omicron) ar putea fi mai puțin severă, cel puțin din datele pe care le-am strâns din Africa de Sud, din Marea Britanie și chiar din unele date preliminare de aici, din Statele Unite”, a adăugat el.

 

Fauci a mai spus că CDC va lămuri în curând dacă persoanele cu COVID-19 ar trebui să aibă un test negativ pentru a ieși din izolare, după confuzia provocată de recomandarea de săptămâna trecută.

CDC a redus perioada recomandată de izolare de la 10 la 5 zile pentru persoanele asimptomatice. CDC nu mai cere efectuarea unui test care să confirme că persoana respectivă nu mai este infectată înainte de a reveni la lucru sau a socializa, noua politică provocându-le dubii unor experți.

„Aveți dreptate. Au fost unele îngrijorări despre motivele pentru care nu le cerem oamenilor să se testeze după acea perioadă de 5 zile. Este ceva ce este în curs de evaluare acum”, a declarat dr Antony Fauci duminică, într-un alt interviu separat la ABC News,citat de Reuters.

Autoritățile din SUA au raportat sâmbătă cel puțin 346.869 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, potrivit unui bilanț alcătuit de Reuters. Numărul deceselor asociate infecției COVID-19 a crescut în același interval cu cel puțin 377. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel