Dr Emilian Imbri: transmiterea COVID se face mai rapid; se consultă și în salvare

Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din București, spune că numărul cazurilor de COVID vor crește, deși spitalele sunt pline până la refuz cu bolnavi de coronavirus.

Managerul Spitalului Victor Babeș din București, doctorul Emilian Imbri, susține că sunt pline camerele de gardă din spitale și că în unitatea pe care o conduce se consultă și în salvare. Acesta a mai precizat că stagnarea timp de trei zile a numărului de îmbolnăviri în jurul cifrei de 6.000 nu înseamnă că evoluția COVID în România a ajuns într-un platou.

”Noi suntem pe un urcuș, nu știm unde este vârful. Vârful este teoretic stabilit că s-ar putea să ajungem cel puțin la numărul de infectări de anul trecut, din noiembrie-decembrie, deci 10.000-12.000 de infectări. (...) 

Ceea ce trebuie să reținem foarte clar este că transmiterea se face mai rapid. Spitalele sunt pline în momentul de față, așa că vocile acelea care spun că se minte, că spitalele sunt goale... vă rog frumos să nu credeți nimic. În momentul de față, spitalele sunt pline. Ce știu de la colegii mei din Spitalul «Babeș» este că se consultă și în salvare, în fața camerelor de gardă, pentru că în camerele de gardă este plin de pacienți care așteaptă fie să fie consultați, fie să se externeze cineva, să poată fi internați, pentru că medicii consideră că este riscant dacă le-ar îngădui să mai meargă o zi-două acasă”, a declarat Emilian Imbri, potrivit B1TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel