Dr. Emilian Imbri, AVERTISMENT înfiorător despre COVID-19: „Urmează valul 4. Am pierdut bătălia cu virusul”

Dr Emilian Ioan Imbri  Foto: ASSMB
Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeş” din Capitală, dr. Emilian Imbri, crede că lupta cu COVID-19 a fost pierdută și că urmează valul patru al pandemiei.

Dr. Emilian Imbri spune că oamenii se relaxează prea curând în fața coronavirusului, deși cazurile cresc în fiecare zi. 

„Bătălia cu virusul am pierdut-o. Ce se întâmplă acum e triumful virusului, să știți. (...) Și dacă scoatem din depozite, din rezervele care sunt în România, dacă scoți paturile și ventilatoarele alea și le pui pe aleile spitalului și spui „am 2.000 de paturi ATI și sunt ocupate 1500, to nu am făcut nimic. Pe alea 500 nu are cine să le manevreze! Aici este problema. Nu e problemă că nu avem paturi, este problemă că nu ai cu cine să lucrezi. La Babeș a fost un caz fericit că am avut oameni în TIR. Sunt spitale în care fug ca zăpăciţii de la o secție la alta, fug pe holuri cu alea de oxigen în brațe că nu au nici oxigen. Din punctul meu de vedere o să urmeze un boom. Lucrurile s-ar putea îndrepta de la sine și urmează valul 4 sau ce mai urmează. De ce? Pentru că nu mergem să ne vaccinăm. Și atunci orice tulpină din asta de vine să ne mai facă vizite, va genera un alt val”, a mai declarat Dr. Emilian Imbri, la Digi24.

El spune că paradoxal toată lumea luptă pentru relaxare, în timp ce spitalele abia mai fac față. 

„Știți ce este paradoxal în această țară? Într-o relaxare generală, lumea se luptă îngrozitor pentru relaxare. În Piaţa Victoriei vin oameni fără mască care urlă toți „nu vrem mască”, și nu au purtat niciodată. Vin bolnavii care se internează în stare gravă și recunosc „eu nu am purtat mască niciodată, am crezut că e o prostie” și uite unde am ajuns, „doctore, salvează-mă!” Sigur că nu poți să te joci cu cuvintele astea.  Că uite se relaxează Anglia. Dar cât a stat Anglia în carantină? De câteva ori a stat și s-a vaccinat?”, a subliniat dr Emilian Imbri la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel