Dr Daniel Coriu, spitalizarea de zi: E un câștig cu care trebuie să rămânem

Prof Dr Daniel Coriu. Foto: DC News
EXCLUSIV
Medicul hematolog Daniel Coriu a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre spitalizarea de zi, o procedură folosită la Institutul Fundeni în timpul stării de urgență.

Medicul Daniel Coriu, specialist în Hematologie la Institutul Fundeni din București, consideră spitalizarea de zi, o procedură des utilizată în timpul stării de urgență, ”un câștig” care ar putea fi aplicat în continuare în spitale. Afirmația a fost făcută în emisiunea Academia de Sănătate. Specialistul și-a argumentat declarația. ”Am făcut cure citostatice în sistem de spitalizare de zi, pe durata a mai multor zile, ca să evităm aglomerarea spațiului din spital. Asta e un lucru foarte bun care ar trebui să rămână. Să încercăm să evităm grosul activității medicale în spitalizarea de zi. Aceasta e tendința în Vest: evitarea spitalizării prelungite pare să fie un obiectiv al sistemelor moderne”, adaugă medicul Daniel Coriu.

Acesta a subliniat că în străinătate chiar și o procedură medicală care ar putea isca complicații cum e transplantul se face în regim de spitalizare de zi. ”La Johns Hopkins (n. r. faimos spital și universitate din SUA; este spitalul cu cei mai mulți medici distinși cu Premiul Nobel), inclusiv transplantul se face în spitalizare de zi”, adaugă hematologul.

În ce privește materializarea acestui sistem în România, doctorul Daniel Coriu crede că ”e greu de implementat mai ales legat de rambursare. Cred că aici e una din principalele provocări că trebuie gândit sistemul sanitar. Cred că e un câștig cu care trebuie să rămânem, să învățăm să ne mutăm activitatea medicală – cea mai importantă - să fie realizată în spitalizare de zi. Aduce foarte multă economie în sistemul sanitar; economie de personal, economie de resurse”, consideră specialistul de la Fundeni.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel