Dr. Carmen Orban, Fundeni: Am instalat deja un alt aparat de aer condiționat

Conf. Dr. Carmen Orban
Managerul Institutului Clinic Fundeni, conf.univ.dr. Carmen Orban, a anunțat că o nouă instalație de aer condiționat a fost montată deja în blocul operator al spitalului. În urmă cu aproape două săptămâni, chillerul vechi s-a stricat din senin. Cu o soluție provizorie, pacienții cu urgențe au fost operați în două săli unde erau asigurate condiții, dar pentru cei cronici, care puteau fi amânați, au fost decalate intervențiile. „Niciun pacient nu a avut de suferit”, a spus managerul.

„Este adevărat că în urmă cu câteva zile, aproximativ două săptămâni, chillerul care deservea blocul operator chirurgie și secțiile de terapie intensivă a fost defect. A fost o defecțiune apărută brusc, vorbim despre un chiller care funcționa perfect normal, deși avea o vechime de peste 10 ani, și o valoare a lui, deci costuri, foarte mare. Acest aparat a fost stricat, în urma verificărilor s-a constatat că, nu știm cum, în mod surprinzător, în freon a intrat apă, ca atare tot aerul condiționat în blocul operator și secțiile de terapie intensivă nu mai funcționa normal", a povestit cond.univ.dr. Carmen Orban, într-o conferință de presă.

Managerul Institutului Fundeni a explicat și ce măsuri s-au luat pentru ca pacienții să nu aibă de suferit.

„Instantaneu s-au luat măsuri de extremă urgență, și acelea fiind următoarele: au fost depistate și luate probe epidemiologice de pest tot, din toate saloanele și din blocul operator, a fost restricționat programul operator la pacienții cronici, care au fost amânați, pentru că era mult mai sigur pentru ei să fie operați în condiții de maximă siguranță decât în condiții de provizorat, și au fost efectuate numai operații în regim de urgență, pentru că a fost efectuată o soluție tehnică provizorie, prin care două săli de operație funcționau normal. (...) Deci, niciun pacient nu a avut de suferit!", a arătat managerul.

Au cumpărat și montat deja un nou aparat

Mai mult, dr. Orban a explicat și cum a rezolvat situația pe termen lung.

„Au fost demarate proceduri de licitație publică, vorbim de o valoare mare, de peste 250.000 de lei, fără TVA, ca atare a fost nevoie de o licitație publică. S-a demarat urgent procedura de licitație, a fost desemnat un câștigător, și a fost achiziționat acel aparat, care a fost și montat. El, în acest moment, este funcțional, toate probele arată că valoarea temperaturii în absolut toate saloanale și sălile de operație este normală, și acum au fost recoltate probe epidemiologice, pentru că noi acest lucru îl facem în timp real, deși avem soluții alternative de dezinfecție".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel