Dr. Bilic: TOP 12 legume și fructe "murdare". Un fruct faimos are cel mai mare conținut de pesticide!

În rubrica de știri surprinzătoare despre mâncare, celebrul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit TOP 12 legume și fructe care au cel mai mare conținut de pesticide. 

"Top 12 fructe și legume “murdare”

Anual așteptăm de la americani să desemneze câștigătorii premiilor Oscar Și tot anual așteptăm celebra listă cu cele 12 fructe și legume “câștigătoare” la capitolul pesticide. EWG’s Shopper’s Guide to Pesticides in Produce este considerată un reper de încredere în alegerile consumatorilor, fiind făcută de o organizație independentă de industria alimentară. Pe lângă topul “Dirty Dozen”, există și o listă “Clean Fifteen” cu cele mai “curate” 15 fructe și legume.

Citește și Trucul suprem pentru a păstra căpșunile proaspete cât mai mult timp

Este adevărat că datele sunt valabile pentru continentul american, însă e bine de ținut cont de ele, având în vedere că majoritatea alimentelor vin din import. Cum stau lucrurile în România? Institutul de Cercetări Alimentare a testat 5166 produse și a găsit urme de pesticide pe 1569 dintre ele, aveți in foto top 10 “murdare”.

Asta nu înseamnă ca de mâine să nu mai consumăm fructe și legume de frica pesticidelor, ci pe cât posibil, să le alegem în varianta locală/ de sezon/ bio sau produse neintensiv.", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic. 

Top 12 fructe și legume “murdare:

1. Căpșuni

2. Spanac

3. Varza Kale

4. Nectarine

5. Mere

6. Struguri

7. Cireșe

8. Piersici

9. Pere

10. Ardei grași & iuți

11. Țelină

12. Roșii. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel