Dr Andrei Baciu: Institutul Fundeni nu se va transforma în spital COVID „în următoarele zile”. La ATI s-ar câștiga prea puține locuri

Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook
Secretarul de stat din Ministerul Sănătății dr Andrei Baciu, care deține în prezent o parte dintre atribuțiile de ministru al Sănătății, a explicat că Institutul Clinic Fundeni nu va putea prelua, în următoarele zile, pacienți infectați cu coronavirus și că la Spitalul Grigore Alexandrescu vor fi internați doar pacienți copii. 

Dr Andrei Baciu spune că a mers la unitatea medicală să vadă care este situația și a constatat că s-ar câștiga foarte puține locuri de terapie intensivă, ceea ce ar fi în detrimetul pacienților cu alte boli.

„Cu privire la Spitalul Fundeni, nu se va transforma în următoarele zile în spital care va trata pacienți COVID, pentru că, pe de o parte, am fost în cursul zilei de vineri să văd respectiva locație, paturile de pe secție, sigur, spitalul se prezintă foarte bine, însă instalația electrică, spre exemplu, nu a fost testată cel puțin pentru condiții care să aibă o solicitare destul de mare. Pe de altă parte, la Terapie intensivă s-ar câștiga foarte puține locuri, patru mai exact, dar acest lucru s-ar face în detrimentul aproape a tuturor specialităților chirurgicale, acești pacienți având nevoie de Terapie Intensivă ulterior, și a altor tipuri de pacienți cu diverse patologii non-chirurgicale. Trebuie să ținem cont că s-au identificat soluții de paturi în jurul Bucureștiului, practic, regiunea este cea care contează”, a declarat Andrei Baciu, conform B1TV.

Legat de situația de la Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”, secretarul de stat a spus că aici nu vor fi internați pacienți adulți.

„Suplimentar, la Spitalul «Grigore Alexandrescu» nu se vor interna pacienți adulți, ci, dimpotrivă, se va crește numărul de locuri la Terapie Intensivă pentru copii. Este identificat un număr de câteva locuri de Terapie Intensivă în care sunt copii internați, copiii cu COVID, locuri care pot fi ulterior transformate în locuri de adulți, astfel încât în respectivele locuri nu vor mai fi internați copii, ci aceștia se vor interna la locurile de la «Grigore Alexandrescu», dacă situația o va impune, oricum putând beneficia de servicii medicale la o calitate maximală la «Grigore Alexandrescu»”, a mai precizat Andrei Baciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel