Dr Andrei Baciu: Cum se va face REPROGRAMAREA la vaccinare contra COVID-19, dacă nu poți ajunge când ești programat

EXCLUSIV
Secretarul de Stat Andrei Baciu explică, EXCLUSIV la DC NEWS și DC MEDICAL, ce faci dacă, pe lista de așteptare fiind, ești programat la vaccinare contra COVID-19 într-o zi când nu poți ajunge: 

„Poți să te reprogramezi la vaccinarea COVID-19. Nu numai că există un instrument, există și posibilitatea de a-ți menține practic beneficiul câștigat prin înscrierea pe listă. Evident că se pot întâmpla astfel de situații, cu atât mai mult cu cât nu știm de la început ziua când ne vom putea vaccina, ci doar centrul. Și atunci, o persoană care se află într-o astfel de situație va trebui să facă câțiva pași foarte simpli: în primul rând trebuie să intre pe platformă în același fel în care s-a și programat și să selecteze o altă dată sau un alt centru. Evident că prioritizarea va fi păstrată.

O persoană care este într-o astfel de situație nu va fi trimisă la coada listei, astfel încât să trebuiască să mai aștepte. Persoana în cauză s-a înscris din timp, a stat la coadă cât a stat la coadă, i-a venit rândul, când i-a venit rândul o să se vaccineze. Nu se poate în ziua respectivă în centrul respectiv, platforma va oferi soluții în zile sau în centre similare. Deci, practic nu se va pierde locul de așteptare pe listă”, a explicat dr Andrei Baciu, EXCLUSIV la DC NEWS și DC MEDICAL.

Mai mult, nu vor exista situații în care o persoană să fie programată la mai multe centre, pentru că anularea primei programări, cea la care nu poate ajunge, se va automat.

„Se va face automat”, a confirmat Andrei Baciu. „Acest lucru nu se întâmplă nici în momentul de față, mai sunt să știți persoane care anulează, sunt diverse situații, și lucrul acesta practic platforma nu permite două programări distincte pentru același CNP, tocmai pentru a nu irosi dozele, pentru a nu-i pune în situații dificile nici pe cei din centrele de vaccinare pentru că asta ar însemna ca echipele dintr-un centru de vaccinare să aibă o doză în plus, pe care nu trebuie să o irosească, și atunci trebuie să găsească pe cineva care este dispus să se vaccineze, să sune, să cheme persoane care erau programate poate mâine, poate poimâine să le cheme cu o zi-două mai devreme, astfel încât să nu se irosească doze.

Ne dorim să fim eficienți și ne dorim să avem o abordare facilă să fie până la urmă un proces favorabil vaccinării, un mediu favorabil vaccinării, să nu fie o bătaie de cap pentru nimeni”, a continuat dr Andrei Baciu. 

Câte vaccinuri vom primi în martie și aprilie și câte centre noi se vor deschide, aflați în video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel