Generația Z și tinerii Millennials...
Cu toții mâncăm, diete găsim și online, dar asta nu înseamnă că stăpânim arta de a mânca sănătos sau că știm ce și cât să mâncăm pentru a ne menține silueta. ba chiar, foarte ușor, ne putem îmbolnăvi. Cunoscutul medic Anca Hâncu a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, că alimentele sănătoase pot foarte ușor să cadă în latura cealaltă, dacă depășim anumite cantități sau dacă le combinăm prost.
„Sunt multe variante sănătoase în jurul nostru, important este să știm cum să ni le alegem. Important este să știm să alegem alimente hipocalorice, să știm să evităm excesul de calorii, și dacă chiar ne plac foarte mult niște alimente hipercalorice, să știm să le aducem în dieta noastră într-o proporție mai mică. Să știm ce este sănătos, să facem deosebirea între un cartof pai înecat în grăsime și un cartof fiert sau copt, care va putea fi o alegere mult mai sănătoasă, toate acestea sunt tehnici de gastrotehnie care pot schimba complet același aliment, transformându-l într-un aliment sănătos", arată medicul nustriționist.
Ea a dat chiar exemplul unui fruct din care se spune că e bine să consumăm câte unul pe zi, pentru că „ține medicul la distanță". În cantități mari, însă, același fruct duce la declanșarea unei boli grave.
„Nu există neapărat alimente sănătoase sau nesănătoase. Mărul este un aliment sănătos, care ne aduce fibre, ne aduce vitamina C, cu mare valoare nutritivă, însă mâncat în exces, două kilograme să zicem de mere pe zi, ne aduce un exces de fructoză, care în timp duce la ficatul gras nonalcoolic. Astfel că alimentele trebuie organizate într-o moderație și într-o diversitate. E foarte importantă diversitatea în alegerile noastre. Și de aceea, vizita la nutriționist va aduce modele alimentare bazate pe preferințele persoanelor, tocmai pentru a reuși să stabilim o aderența la acea intervenție nutrițională. Adică omul să primească sfaturi cum să mănânce apropiat de ceea ce i-ar plăcea lui să mănânce și cu ce e obișnuit, dar să știe să păstreze totul într-un stil de viață sănătos. Bineînțeles, toate cu sfatul de a avea activitate fizică. Și activitate fizică nu înseamnă neapărat un sport de performanță, înseamnă jumătate de oră de mers, de alergare ușoară, înot, ce permite corpul fiecăruia, cât se poate, zilnic", arată dr Anca Hâncu.
Cât durează un program de slăbire pentru cei care vor să scape de 10,20 de kilograme sau chiar mai mult, aflați din video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Acesta este detaliul la care să fii...