Dr Adriana Pistol: În ultimele 2 săptămâni, singurul tip de tulpină identificat prin secvenţiere este numai Delta

Medicul Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, spune că varianta Delta a fost singura tulpină COVID identificată în ultimele două săptămâni.

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a declarat vineri că singura tulpină care a fost identificată în ultimele două săptămâni prin secvenţiere a fost tulpina Delta.

"În ultimele două săptămâni, singurul tip de tulpină identificat prin secvenţiere este numai tulpina Delta, deci este încă o dovadă a faptului că se transmite accelerat şi la nivel comunitar", a afirmat Adriana Pistol într-o conferinţă de presă.

Întrebată dacă se va impune purtarea măştii şi în alte zone în afară de cele aglomerate şi spaţiile publice închise în cazul în care va creşte numărul de cazuri, Pistol a spus că această măsură ar trebui reluată din punct de vedere epidemiologic.

"Din punct de vedere epidemiologic, mie mi se pare o măsură care ar trebui reluată", a susţinut Pistol.

Ea a spus că, potrivit unei estimări privind cazurile severe, la finalul lunii octombrie ar fi cel mai rău scenariu, între 2.000 şi 2.500 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus la terapie intensivă.

"Avem şi o estimare vizavi de severitatea cazurilor severe. Era în jur de vreo 2.000 - 2.500 de cazuri maxim, cazuri de terapie intensivă, sfârşit de octombrie. Acesta ar fi scenariul cel mai rău. De noi depinde ca aceste lucruri să nu se întâmple", a arătat directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel