Dr Adriana Mihalaș: Rezultatele testelor COVID la laboratoare private, ÎNTÂRZIATE NEPERMIS

Teste COVID. Foto: Pixabay
Dr Adriana Mihalaș, medic de familie, spune că laboratoarele private care fac teste COVID ar trebui obligate să anunțe rapid rezultatele, pentru că întârzierile - unele și de o săptămână - pot zădărnici eforturile de stopare a răspândirii coronavirusului. 

„De urgență trebuie instituită obligația sub SANCȚIUNEA RIDICĂRII DREPTULUI DE A MAI EFECTUA TESTE, pentru laboratoarele private care nu încarcă în platforma Coronaform rezultatele, imediat după ce au fost lucrate. Orice întârziere, conduce de fapt la posibila infectare a celorlalți și poate fi asimilata malpraxisului sau de ce nu, zădărnicirii combaterii bolilor”, atrage atenția dr Adrian Mihalaș, medic primar, medicină de familie și Secretar al Colegiului Medicilor din Municipiul București. 

Ea spune că întârzierile sunt în unele cazuri foarte mari, timp în care pacientul testat își vede liniștit de viață, în condițiile în care, dacă este infectat, poate răspândi COVID-19. 

„Din momentul în care se cunoaște o persoană pozitivă, informația este vitală pentru DSP în vederea emiterii de îndată a deciziei de izolare, și implicit a protecției publice. Altfel, mă trezesc că pacienta pe care o sun să văd dacă mai are febră, e bine mersi la coafor și rezultatul testării vine peste o săptămână. E firesc ca plata testului să fie justificată de această obligatorie diligența pentru protecția publică Pacienții testați sună de bezmetici în căutarea rezultatului care vine după expirarea perioadei de izolare”, a mai scris dr Adriana Mihalaș, într-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel