Desertul care previne cancerul, menține sănătatea inimii și a ochilor. E un deliciu de toamnă

desertul care previne cancerul - FOTO: Freepik
Desertul care previne cancerul, menține sănătatea inimii și a ochilor îl poți prepara din câteva ingrediente sănătoase.

Desertul care previne cancerul, menține sănătatea creierului și a ochilor. Nu există îndoială cu privire la versatilitatea dovleacului ca ingredient culinar, dar se pare că este la fel de versatil când vine vorba de sănătatea ta.

Dovleacul și inima ta

Hipertensiunea arterială poate avea un impact negativ asupra sănătății inimii tale. De multe ori, medicii vor recomanda pacienților să reducă aportul de sodiu pentru a trata hipertensiunea. Acest lucru poate include consumul adecvat de potasiu, în care dovleacul este bogat.

Potasiul ajută la scăderea tensiunii arteriale echilibrând efectele negative ale sării. Rinichii tăi contribuie apoi la controlul tensiunii arteriale prin controlul cantității de lichid stocată în corpul tău.

Seminele de dovleac sunt, de asemenea, bogate în fitosteroli (substanțe chimice de origine vegetală), care au demonstrat în studii că reduc colesterolul LDL (sau ”rău”), potrivit Care Spot.

Vezi și: Ce medicamente poți lua când călătorești cu avionul. Cum trebuie să le împachetezi

Dovleacul, bogat în beta-caroten

Datorită conținutului de beta-caroten scade riscul de cancer, protejează sănătatea ochilor și îmbunătățește aspectul pielii. Culoarea portocalie a dovleacului se potrivește perfect cu aspectul toamnei, dar nu asta face doar. Nuanța de portocaliu a dovleacului (și a morcovilor, dovleacului butternut și cartofilor dulci) semnifică faptul că aceste plante conțin o cantitate semnificativă de beta-caroten, un antioxidant despre care Institutul Național de Cancer afirmă că poate juca un rol important în prevenirea cancerului.

Beta-carotenul a fost de asemenea indicat că susține sănătatea ochilor și previne deteriorarea degenerativă. Corpurile noastre transformă beta-carotenul în vitamina A, care este esențială pentru sănătatea ochilor și ajută retina să absoarbă și să proceseze lumina.

Cu mai mult de 200% din aportul zilnic recomandat de vitamina A într-o cană de dovleac, acesta reprezintă o alegere alimentară excelentă pentru a-ți proteja ochii.

Beta-carotenul, versatilul din plante, protejează, de asemenea, pielea de razele UV care cauzează riduri; dar pulpa de dovleac servește și ca mască exfoliantă foarte eficientă pentru față! Ai nevoie doar de 1/4 cană de dovleac făcut pastă (nu de la prăjitură), un ou, o lingură de miere și o lingură de lapte. Amesteci, aplici și aștepți 20 de minute înainte de a clăti cu apă caldă.

Vezi și: La ce oră trebuie să te culci pentru a te trezi revigorat. Trucul genial care îți arată care este momentul ideal pentru a te culca

Dovleacul, sursă de energie 

Există încă dezbateri cu privire la faptul dacă vitamina C poate ajuta la prevenirea răcelilor, dar cu aproape 20% din cantitatea zilnică recomandată într-o cană, nu strică să te bazezi pe dovleac atunci când ai nasul înfundat.

De asemenea, cantitatea masivă de vitamina A într-o porție te va ajuta să lupți împotriva infecțiilor, virusurilor și bolilor infecțioase.

Cum să prepari o plăcintă cu dovleac sănătoasă

Iată ce vei avea nevoie:

- piure de dovleac

- miere brută

- extract de vanilie

Vezi și: Antioxidanții, "mătura" substanțelor chimice nocive. Reduc bolile și îmbătrânirea. Giovanni Li Volti: Sunt ca niște vânători de comori!

- ouă mari

- lapte integral

- condimente pentru plăcintă de dovleac

- scorțișoară măcinată

- sare

- crustă de tartă

Vezi și: Șase alimente care combat depresia sezonieră. Sunt încărcate de nutrienți esențiali și îți dau energie

Cum se prepară aluatul de tartă

Prepararea aluatului de tartă poate varia în funcție de rețeta specifică pe care o urmați, dar aici este o rețetă de bază pentru aluatul de tartă:

Ingrediente:

- 1 1/4 cești de făină

- 1/2 linguriță de sare

- 1/2 ceașcă de unt rece, tăiat în cuburi mici

- 3-4 linguri de apă rece

Instrucțiuni:

Începeți prin a amesteca făina și sarea într-un castron mare. Asigurați-vă că făina și sarea sunt bine combinate.

Adăugați bucățile de unt în castron și folosiți un cuțit de patiserie sau un procesor de alimente pentru a combina untul cu făina. Scopul este de a obține un amestec măărunt, cu bucățele de unt acoperite de făină. Dacă folosiți un procesor de alimente, pulsul scurt este de obicei suficient.

Adăugați apă rece treptat, o lingură la un moment dat, și amestecați ușor după fiecare adăugare. Continuați să adăugați apă până când aluatul începe să se lege împreună. Nu adăugați prea multă apă; ar trebui să puteți forma o minge de aluat fără ca acesta să fie prea lipicios sau prea uscat.

Împărțiți aluatul în două părți egale, formați două discuri plate și înfășurați-le în folie de plastic. Apoi, puneți-le în frigider pentru cel puțin 30 de minute sau până când sunt reci și rigide.

După ce aluatul a fost răcit suficient, îl puteți folosi pentru a prepara tartă. Întindeți fiecare disc de aluat pe o suprafață presărată cu făină, până când obțineți grosimea și dimensiunea potrivite pentru tava de tartă pe care o utilizați. Transferați aluatul în tava de tartă și tăiați excesul de aluat de pe margini.

Cum adaugi compoziția

Începe prin a amesteca ouăle într-un bol mare. Apoi, adaugă piureul de dovleac din conservă, mierea brută, extractul pur de vanilie, laptele, condimentele pentru plăcintă de dovleac, scorțișoara și sarea în bolul mare cu ouăle bătute.

Amestecă ingredientele până când obții o textură bine omogenizată. Este suficient de simplu să faci asta manual, nu este nevoie să folosești mixerul!

După ce amestecul pentru prăjitură de dovleac este bine combinat, toarnă-l în forma de tartă/crustă pregătită.

Coace amestecul în cuptor timp de aproximativ 1 oră. Lasă prăjitura să se răcească timp de aproximativ 2-3 ore, apoi mut-o în frigider pentru a se întări, potrivit Boots and Hooves Homestead.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel