Două etaje ale Spitalului Județean Brașov, reabilitate. Ce achiziții s-au făcut

Medic
Două etaje ale Staţionarului Central al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, reabilitate şi modernizate în cadrul unui proiect demarat de Consiliul Judeţean şi preluat de Compania Naţională de Investiţii, au fost date în folosinţă joi.

Spital, Brașov. Din bugetul alocat de Consiliul Judeţean Braşov, în acest an, conducerea spitalului a achiziţionat paturi, saltele lavabile şi noptiere noi, conform cerinţelor exprimate de şefii de secţii. Saloanele, având câte 2-5 paturi au fost dotate cu grupuri sanitare, iar pentru uşurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi, s-a renunţat la cada de duş.

Etajele III şi II se adaugă, astfel, etajelor V şi IV, din acelaşi corp B, a căror modernizare a fost finalizată în urmă cu trei luni, valoarea totală a lucrărilor de reparaţii şi modernizare ridicându-se la aproximativ 25 de milioane de lei. Potrivit managerului spitalului, dr. Călin Cobelschi, la etajul III va funcţiona Secţia Chirurgie II, iar la etajul II va fi mutată Secţia de Ortopedie. Astfel, rămân libere etajele V, IV, III din aripa A, unde, la 1 noiembrie ar fi trebuit să înceapă lucrările de igienizare, însă acestea nu se pot desfăşura, deoarece trebuie mai întâi soluţionată o contestaţie a rezultatului achiziţiei lucrărilor, depusă de firma clasată pe locul al treilea.

La etajul IV, în locul Ortopediei, va fi mutată Secţia de Neurochirurgie, iar după terminarea etajului I, spaţiul va fi alocat Secţiei de Chirurgie I.

Spital, Brașov. Ce se va amenja la parter

Conform managerului SCJU Braşov, la parter va fi amenajat spaţiul pentru Secţia de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă, care include baia de arşi şi alte elemente specifice acestei specialităţi medicale. Totodată, la demisolul Staţionarului din cartierul Tractorul au început lucrările pentru amenajarea viitorului Ambulatoriu, ce va deservi următoarele specialităţi: Interne, Cardiologie, Nefrologie, Urologie, Oftalmologie, ORL, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, a menţionat sursa citată.

În acelaşi timp, la demisolul Staţionarului Astra sunt în desfăşurare lucrările de reamenajare a spaţiului ce va deveni Ambulatoriu pentru Oncologie, Hematologie, Interne, Reumatologie, Recuperare şi Spitalizare de zi, în proiect fiind cuprinsă şi extinderea Bazei de tratament.

"Sunt bucuros că lucrările au înaintat şi reuşim să avem în acest moment finalizate patru etaje din cele cinci ale spitalului. De asemenea, mă bucur că se lucrează şi la staţionarele Astra şi Tractorul, astfel încât în toate spaţiile care aparţin de Spitalul Judeţean să existe condiţii optime pentru desfăşurarea unui act medical de calitate. Odată cu încheierea modernizării Spitalului Judeţean, construirii noii Unităţi de Primiri Urgenţe (proiect realizat de Ministerul Sănătăţii, cu fonduri de la Banca Mondială - n.r.) şi dotării cu echipamente medicale a Ambulatoriului şi a UPU, am convingerea că cea mai importantă unitate sanitară a judeţului Braşov se va ridica la nivelul cerinţelor şi existenţelor existente la nivel european în domeniul sănătăţii", a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea, care a fost prezent la inaugurarea celor două etaje ale unităţii medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel