Două ceaiuri care îmbunătățesc starea de spirit. Recomandare de la psihologi. Laura Roxana Goga: Reduc tensiunea arterială. Ne relaxează

ceaiuri - FOTO: Freepik@vecstock
EXCLUSIV
Aceste două ceaiuri sunt ideale pentru îmbunătățirea stării de spirit. În plus, reduc și tensiunea arterială.

Există mai multe modalități de a îmbunătăți starea de spirit, iar alegerea lor poate depinde de preferințele și necesitățile individuale. Psihologul Laura Roxana Goga ne-a făcut, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, două recomandări surprinzătoare pentru a îmbunătăți starea de spirit și a reduce anxietatea.

"Sunătoarea este utilizată de secole pentru tratarea tulburărilor emoționale și a anxietății. Substanțele active din această plantă pot ajuta la reglarea nivelului de serotonină din creier, contribuind astfel la o stare mentală mai echilibrată", a explicat Laura Roxana Goga, psiholog, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Cum să arăți mai tânără. Prof. dr. Ioan Lascăr: Dăm înapoi cu niște ani, chiar un deceniu sau doi. Estompăm ridurile

Ceaiul de tei, efect relaxant

Ceai - FOTO: Freepik@stockpoint

Pe de altă parte, ceaiul de tei este recomandat de psiholog pentru efectul său relaxant și capacitatea de a reduce stresul.

"Teiul are proprietăți sedative naturale, ceea ce îl face ideal pentru combaterea anxietății și îmbunătățirea calității somnului. Consumul regulat de ceai de tei poate contribui la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de cortizol din organism, ajutându-vă să vă simțiți mai calmi și mai relaxați", a adăugat Laura Roxana Goga, psiholog, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Cât zahăr trebuie să consumăm, de fapt. Dr. Florin Bălănică: Nu cred că ideea este de a renunța, ci de a-l controla

Cum să gestionăm stresul

Psihologul Laura Roxana Goga Goga a subliniat, de asemenea, importanța unei abordări cuprinzătoare în gestionarea stresului și a anxietății. În afară de ceaiurile recomandate, aceasta sugerează și utilizarea unui complex de medicamente pe bază de plante, care include valeriană, zen Bleu, Cere Bleu și stres clean.

"Aceste suplimente pot oferi un sprijin suplimentar în echilibrarea stării de spirit și în reducerea anxietății. Cu toate acestea, este important să consultați întotdeauna un specialist înainte de a începe orice regim de tratament", a mai spus Laura Roxana Goga, psiholog.

În plus, exercițiile fizice, cum ar fi mersul pe jos, alergatul, yoga sau antrenamentele la sală, pot elibera endorfinele, cunoscut și sub numele de "hormonii fericirii", care pot îmbunătăți starea de spirit și reduce nivelul de stres și anxietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel