Dotări noi pentru Spitalul de Copii din Cluj. Valoarea investiției
02 dec 2019, 21:25

Spitalul de Copii din Cluj-Napoca  FOTO: Facebook CJ Cluj
Administrația județului Cluj a achiziționat recent 188 de noi echipamente medicale pentru Spitalul de Copii Cluj-Napoca.

Dotări, spital. Consiliul Județean Cluj a achiziționat 188 de noi echipamente și aparaturi medicale de ultimă generație pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea forului administrativ județean. Valoarea echipamentelor este de peste 3.200.000 de lei. Banii provin din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj.

Aparatele achiziționate sunt: un RMN; un ecograf de înaltă performanță; câte un sterilizator cu abur de capacitate mică, respectiv medie/mare; un aparat de ventilație cu modul nn; un aparat pentru fluidificare și aspirare secreții – aparat respirator prin exsuflare; un sistem de radiofrecvență monopolar/bipolar; 120 de computere SFF cu monitor; un microscop de consultații; o autosanitară cu tracțiune electrică pentru transportul cu targa al pacientului; două holtere EKG; un cuptor Histologie; un scaun ORL electric; un videogastroscop cu sursă de lumină și video integrat; un ventilator mecanic de transport; 30 de infuzomate; 20 de pompe pentru seringi; un sistem de tip Tourniquet automat; precum și o serie de echipamente pentru dotarea blocului alimentar.

"Celor 188 de noi echipamente medicale recent achiziționate de către Consiliul Județean li se vor adăuga în perioada imediat următoare alte 21 de echipamente aflate în curs de livrare. Este vorba de un echipament de radiofluoroscopie, o trusă de timpanoplastie, un aparat pentru hemodializă, două fotolii pat pentru hemodializă, șapte mese radiante pentru nou născuți – incubator tip Babytherm, un electrocauter cu radiofrecvență, un motor osteosinteză, două ventilatoare mecanice standard, trei boilere și schimbătoare de căldură, un sistem de control acces prin bariere, dotări pentru bucătăria spitalului", arată reprezentanții Consiliului Județean Cluj pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?