Dotări de peste 840.000 de lei la Spitalul Județean Galați

Noi dotări
Consiliul Judeţean Galaţi a alocat peste 840.000 lei pentru achiziţionarea a două platforme de electrochirurgie şi a două mese chirurgicale, necesare blocului operator de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei".

Dotări, Galați. Platforma de electrochirurgie cu sigilare vasculară cu accesorii costă 160.000 lei, platforma de sigilare vasculară şi disecţie ţesuturi cu dublă tehnologie, ultrasunete şi energie are o valoare de 227.000 lei, masa chirurgicală pentru intervenţii bariatrice are o valoare de 309.000 lei, iar masa de operaţie pentru chirurgie plastică costă 145.000 lei. Pentru cele două mese chirurgicale există deja un acord cadru, astfel încât acestea vor intra în dotarea spitalului în câteva săptămâni, iar pentru cele două platforme de electrochirurgie a fost demarată procedura de achiziţie publică.

"Cele două platforme de electrochirurgie sunt folosite pentru realizarea de operaţii laparoscopice şi pentru limitarea hemoragiilor din timpul intervenţiilor chirurgicale. De asemenea, vom achiziţiona în cel mai scurt timp şi două mese chirurgicale. Prima este o masă de operaţie pentru chirurgie bariatrică, care poate fi folosită şi în cazul intervenţiilor chirugicale la persoanele supraponderale, mai ales că au fost cazuri în care medicii au întâmpinat dificultăţi în astfel de situaţii, iar cea de-a doua este o masă chirurgicală care va fi folosită pentru intervenţii în cazul persoanelor care au suferit arsuri", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel