Dosarul vaccinărilor fictive: un angajat al SJU Ploieşti, sursă importantă de clienţi la vaccinarea fictivă

Vaccin Foto: Pixabay
Un angajat al Spitalului Județean din Ploiești se pare că era sursă importantă de clienți ai vaccinărilor fictive, potrivit Tribunalului Prahova.

Un angajat vechi al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti era o "sursă importantă de clienţi pentru sistemul de vaccinare fictivă" şi aceştia veneau inclusiv din alte judeţe, se arată în motivarea Tribunalului Prahova, care a dispus cercetarea sub control judiciar a celor patru inculpaţi reţinuţi în dosarul vaccinărilor fictive anti-COVID, citată de Agerpres.

"XX angajat al Spitalului Judeţean de mai bine de 15 ani a reprezentat o sursă importantă de clienţi pentru sistemul de vaccinare fictivă creat de cei doi inculpaţi, acesta folosindu-se de poziţia sa pentru a racola persoane interesate de obţinerea adeverinţelor, sprijinindu-i în acest scop, în scopul obţinerii de venituri inclusiv pentru sine. Aşa cum rezultă din declaraţiile suspecţilor audiaţi, XX era cel care însoţea la Centrul de Vaccinare un număr foarte mare de beneficiari, care veneau inclusiv din alte judeţe ale ţării", precizează sursa citată.

Potrivit documentului, procurorii au arătat în referatul cu propunerea de arestare preventivă a celor patru că activitatea infracţională a acestora este de natură să pună în pericol inclusiv sănătatea populaţiei în condiţiile liberei circulaţii a celor pretins vaccinaţi.

În plus, anchetatorii subliniază "îndrăzneala şi determinarea infracţională" a unora dintre suspecţi, arătând că certificatele false de vaccinare erau eliberate fără ca măcar beneficiarii să se mai prezinte la centru.

"Mai mult, inculpata XX, deşi are calitatea de cadru medical cu atribuţii în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, se foloseşte de această calitate într-un scop vădit contrar atribuţiilor sale. Sugestiv pentru atitudinea inculpatei fata de faptele comise este că iniţial la nivelul Centrului de vaccinare Valea Călugărească solicita prezenţa beneficiarilor la centru, după momentul mutării activităţii la CMI XX, îndrăzneala şi determinarea infracţională a suspectei s-a amplificat, aceasta procedând la înregistrarea în RENV a oricărei persoane interesate de obţinerea adeverinţei de vaccinare, fără ca aceasta să se mai prezinte la cabinetul medical. În privinţa inculpatului XX, acesta şi-a traficat influenţa sa reală asupra funcţionarilor implicaţi în procesul de vaccinare derulat la nivelul comunei Valea Călugărească atât direct, cât şi prin intermediari, activitatea sa fiind extrem de prolifică şi nerezumându-se la cazuri izolate. Din contră, când lucrurile nu au mai mers conform aşteptărilor la nivelul Centrului de vaccinare, şi-a mutat activitatea la cabinetul medicului de familie unde 'colaboratoarea' sa este asistent medical. Sugestiv pentru atitudinea sa faţă de faptele comise este că, după momentul mutării activităţii la CMI XX, îndrăzneala şi determinarea infracţională a celor doi s-a amplificat, numita X procedând la înregistrarea în RENV a oricărei persoane interesate de obţinerea adeverinţei de vaccinare, fără ca aceasta sa se mai prezinte la cabinetul medical", spun anchetatorii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au efectuat, în data de 14 octombrie, 17 percheziţii domiciliare şi la sediile centrului de vaccinare şi ale cabinetelor medicale individuale ale medicilor de familie vizate în cauză, fiind puse în aplicare 35 de mandate de aducere emise pe numele inculpaţilor şi suspecţilor.

În urma audierilor, patru persoane au fost reţinute, instanţa dispunând cercetarea sub control judiciar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel