DORZOLAMIDUM + TIMOLOLUM - prospect

Foto: Pixabay
DORZOLAMIDUM + TIMOLOLUM - prospect. Acţiune: Dorzolamidă: inhibitor de anhidrază carbonică. Timolol: beta-blocant. 

DORZOLAMIDUM + TIMOLOLUM - prospect

Denumirea comercială: COSOPT, SIFIOPT 

Prezentare: Soluție oftalmică 

Indicații: Presiune intraoculară crecută la pacienţii cu glaucom cu unghi deschis sau glaucom pseudoexfoliativ, atunci când monoterapia cu beta-blocant nu este suficientă. 

Contraindicații: Astm bronşic, BPOC forme severe, bradicardie sinusală, sindrom de nod sinusal bolnav, bloc sino-atrial, bloc atrio-ventricular (BAV) de grad doi sau trei necontrolat cu pace-maker, insuficienț cardiacă (IC) simptomatică, şoc cardiogen, insuficiență renală (IR) severă, acidoză hipercloremică, hipersensibilitate. 

Atenție!: Dacă se asociază cu alt med. oftalmic, distanţa între cele 2 administrări să fie de cel puţin 10 minute. Se impune monitorizarea pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare. Prudenţă la pacienţii cu BPOC uşoară sau moderată şi numai dacă beneficiul potenţial depăşeşte riscul potenţial. 

Reacții adverse: A se vedea reacţiile adverse ale substanţelor componente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel