Dormi cu cercei? Nu o mai face. S-ar putea să te confrunți cu anumite probleme de sănătate

cercei - FOTO: Freepick
Dormitul cu cercei poate fi uneori dăunător, în funcție de tipul și dimensiunea cerceilor. În cel mai rău caz, poate fi necesar chiar să vedeți un medic. 

Dormitul cu cercei nu este recomandat de specialiști. Dacă ai mai dormit cu cercei și nu au existat efecte secundare, asta nu înseamnă că ar trebui să repeți acest obicei în viitor, arată Healthline.

Care este excepția

Regula generală de bază este de a evita dormitul în cercei, cu o singură excepție: atunci când obțineți un nou piercing. Veți avea nevoie să păstrați aceste știfturi mici în timp de 6 săptămâni sau mai mult, sau până când specialistul consideră că se pot îndepărta. Dar dacă piercing-urile tale sunt mai vechi, evită să porți cercei nichel peste noapte, precum și cercuri mari și cercei în stil încurcat sau picătură. Acestea ar putea crește riscul de efecte secundare dureroase.

Mai jos sunt unele reacții adverse frecvente:

- roșeață

- umflătură

- durere

- puroi

Vezi și: Pofta de dulce, cauze emoționale sau psihice. Consilier nutrițional: Sfatul meu este să încerci să înțelegi ce a cauzat excesul

Piele ruptă

În timpul somnului, cerceii pot fi prinși pe așternut sau pe păr. Pe măsură ce vă mișcați în timpul somnului, ați putea risca să vă rupeți lobul urechii. Cerceii mari, precum și stilurile cu deschideri, cum ar fi cercurile și încurcăturile, pot crește și mai mult acest risc.

Dureri

Dacă te trezești cu dureri de cap frecvente, purtarea cerceilor peste noapte ar putea fi de vină. Este posibil să aveți un risc crescut dacă dormiți, deoarece cercelul poate apăsa pe partea laterală a capului și poate provoca disconfort.

Încearcă să dormi fără cercei pentru a vedea dacă durerile de cap se îmbunătățesc. Dacă trebuie să lăsați știfturi în cazul în care aveți piercinguri noi, puteți încerca să dormiți pe spate pentru a ameliora durerile de cap.

Vezi și: Imunizarea copiilor care ajung pentru prima dată în colectivitate, necesară, dar cu atenție. Tamara Roșu, sfat pentru părinți: Nici panică, dar nici detașare

Reacții alergice

Dormitul în anumiți cercei ar putea crește, de asemenea, riscul unei reacții alergice. Nichelul este frecvent utilizat în bijuterii. Este, de asemenea, o alergie comună. Aproape 30 la sută dintre persoanele care poartă cercei au această sensibilitate.

Uzura repetată a bijuteriilor pe bază de nichel poate provoca erupții cutanate roșii, mâncărime, iar dormitul cu acești cercei peste noapte ar putea crește, de asemenea, riscul de a dezvolta eczeme în jurul urechilor.

Cel mai bun mod de a evita alergiile la nichel este de a purta cercei din oțel chirurgical, argint sau cel puțin aur de 18 karate. Cerceii folosiți pentru piercing-uri noi vor include unul dintre aceste materiale hipoalergenice, așa că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la o reacție de nichel peste noapte atunci când vă străpungeți urechile pentru prima dată, mai arată Healthline.

Vezi și: Operații cu pacientul treaz. Grămescu: Pare SF, dar e cu ochii deschiși, stă de vorbă cu tine. Se fac și în România, dar RAR

Semnale de alarmă

Sunați-vă medicul dacă aveți oricare dintre următoarele simptome după dormitul cu cercei:

- roșeață care este însoțită de o erupție cutanată care nu se îmbunătățește

- umflătură care crește și continuă să se agraveze

- dureri de cap sau dureri ale urechii care nu dispar

Vezi și: Durere de spate, când se ajunge la cuțit. Semnul amorțelii de care trebuie să știi. Grămescu: Te doare, dar asta nu înseamnă că gata, operația

Urechea ruptă, cauze și tratament. Medic: Este o problemă des întâlnită la persoanele care poartă o perioadă îndelungată cercei grei sau piercing-uri

Urechea ruptă, sau ruptura de lob auricular, este o situaţie care poate surveni cel mai adesea accidental, adică traumatic, de obicei prin smulgerea sau agăţarea cerceilor dar şi prin purtarea îndelungată a unor cercei foarte grei, disproporţionaţi pentru ureche.

Despicătura pe lobul urechii creează un prejudiciu estetic şi face imposibilă purtarea cerceilor. Aspectul de ureche ruptă de la cercei, sau de ureche tăiată, poate provoacă adevărate complexe psiho-sociale, deloc de neglijat, cu jena la expunerea urechilor în public. Dr Adelina Pop a explicat pe pagina sa de Facebook care sunt persoanele mai expuse.

”Ruptura de lob auricular este o problemă des întâlnită la persoanele care poartă o perioadă îndelungată cercei grei sau piercing-uri. În timp poate să apară lărgirea orificiului din lobul urechii sau ruptura completă a lobului”, a explicat medicul.

Vezi și: Bani și scutire de la plata impozitului pentru urmașii cadrelor medicale răpuse de COVID. Ce sume se vor aloca

Care este soluția

”Soluția pentru aceste probleme o reprezintă procedura de reconstrucție a lobului urechii, o intervenție care se efectuează cu anestezie locală și durează aproximativ 1 h-1 h jumătate în funcție de complexitatea cazului.

Recuperarea după o astfel de intervenție este una simplă, firele de sutură se îndepărtează la 10 zile, iar mică cicatrice care rămâne va deveni în timp aproape insesizabilă, atâta timp cât se respectă indicațiile postoperatorii primite de la medic.

După o perioadă de cel puțin o lună se va putea relua purtarea cerceilor”, a mai scris dr. Adelina Pop.

Leziuni ale urechii

Traumatismele urechii și osului temporal (canalul urechii, toba urechii, oasele urechii medii, urechea internă) pot duce la diferite tipuri de leziuni.

Un hematom auricular apare atunci când un cheag de sânge se colectează sub pielea urechii externe. Acest lucru face că urechea exterioară să pară umflată. Cheagul de sânge se va simți moale, ca un balon de apă.

Dacă este diagnosticat precoce, tratamentul implică de obicei deschiderea cheagului și drenarea sângelui. Un pansament de susținere este adesea plasat pentru a preveni reapariția sângelui. 

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel