Dorel Săndesc: Dacă am avea cea mai mare mortalitate din Europa azi, nimeni nu ar trebui să se mire

Prof dr Dorel Săndesc. Foto: Facebook / pagina personală
Dorel Săndesc, vicepreședintele SRATI, crede că rata mică a mortalității cauzate de COVID-19 din România este un paradox, în condițiile slabei finanțări a sistemului de sănătate din România, comparativ cu alte țări europene.

Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI), a vorbit la Digi 24 despre rata mortalității din cazua COVID-19 din România și a arătat că, în mod paradoxal, este foarte mică, pentru că avem cel mai slab finanțat sistem de sănătate din Europa. 

„România are cel mai slab sistem sanitar din Europa. Avem cel mai mic procent din PIB alocat sănătății.  Dacă am avea cea mai mare mortalitate din Europa azi, nimeni nu ar trebui să se mire pentru că asta e susținerea de care a beneficiat sistemul sanitar. Și avem și cel mai mic număr de medici raportat la numărul de cetățeni.
Suntem pe locul 17 în Europa la decese. Este un paradox mortalitatea atât de mică din România.
În condițiile celui mai prost finanțat sistem sanitar poate că cineva se gândește că o parte din meritul că nu stăm atât de prost ar putea aparține mult huliților doctori", a spus Dorel Săndesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel