DONEPEZILUM - prospect

Foto: Pixabay
DONEPEZILUM - prospect. Acţiune: Inhibitor al acetilcolinesterazei la nivel SNC, cu creşterea neurotransmisiei colinergice.

DONEPEZILUM - prospect

Denumirea comercială: ARICEPT, COGNEZIL, DARIZOL, DAVIA, DONECEPT, DONEPEZIL STADA, DONEPEZIL TORRENT, DOSPELIN, TUADIN, XALINAT, YASNAL.

Prezentare: comprimate orodispersabile, comprimate filmate,

Indicații: Boala Alzheimer, forme uşoare şi medii. Demenţă vasculară.

Contraindicații: Hipersensibilitate cunoscută la componente sau la derivaţi de piperidină. Sarcină şi în perioada de alăptare. Copii.

Atenție!: A se monitoriza regulat adm. medicamentului. Beneficiul clinic trebuie reevaluat periodic. Întreruperea trat. trebuie avută în vedere atunci când efectul tera peutic nu mai este evident. Este posibil să accentueze relaxarea musculară tip succinilcolină în timpul anesteziei. Precauţie la pacienţii cu "sick sinus syndrome" sau alte tulburări de conducere supraventriculară. Pacienţii cu risc de ulcer trebuie monitorizaţi pt. simptomatologie activă sau ocultă de hemoragie gastro-intestinală. Precauţie la pacienţii cu astm sau afecţiuni pulmonare obstructive. Trebuie evitată adm. concomitentă cu alţi inhibitori de acetilcolinesterază, agonişti sau antagonişti colinergici.

Reacții adverse: Diaree, crampe musculare, oboseală, greaţă, vărsături, insomnie, cefalee, dureri, răceală, tulburări abdominale, sincopă, bradicardie, bloc sinoatrial şi atrioventricular, creşterea nivelului seric al creatinkinazei musculare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel