Doi români și un spaniol prinși cu teste RT-PCR COVID false când încercau să intre în România, prin Aeroportul Otopeni

Teste COVID. Foto: Pixabay
Doi români și un spaniol au încercat să intre în România cu teste RT- PCR false care arătau un rezultat negativ la COVID. Acestea erau efectuate în Marea Britanie și au fost descoperite de polițiștii de frontieră de la aeroportul Otopeni.

Incidentul cu testele false RT-PCR penru  COVID s-a petrecut marți, 21 decembrie, în jurul orei 04:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă București.

Cele trei persoane, doi cetățeni români și un spaniol, au ajuns în România cu o cursă direcția Doncaster, Marea Britanie. Indivizii le-au prezentat polițiștilor de frontieră teste RT-PCR pentru depistarea COVID-19 cu rezultat negativ.

Oamenii legii au constatat că toate cele trei documente aveau același număr de înregistrare, lucru care a ridicat suspiciuni. Au fost demarate verificări suplimentare și s-a constatat că testele PCR sunt false.

„În cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals material in înscrisuri oficiale și uz de fals, la final urmând să fie luate măsurile conform prevederilor legale în vigoare”, a anunțat Poliția de Frontieră, într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel