Dispozitivul medical unic care controlează și tratează hemoragia uterină postpartum. Este disponibil și pentru medicii din România

hemoragia uterină postpartum - Foto: Freepik
 Un dispozitiv medical unic pentru controlul și tratamentul hemoragiei uterine postpartum este diponibil pentru medicii din România.

Tehnologia medicală cu granule de chitosan, pe care se bazează produsul, este folosită cu succes în prezent, de peste 17 ani, în serviciile de urgență și în teatrele de operațiuni pentru controlul hemoragiilor și pentru salvarea de vieți. În baza rezultatelor pozitive, compania producătoare a dezvoltat un tampon hemostatic intrauterin pentru controlul  hemoragiei uterine postpartum, complicație medicală responsabilă de mai bine de 50% din cazurile de mortalitate maternă precum  și de histerectomii după naștere.

Compania românească Estima Medical Group în parteneriat cu Medtrade Marea Britanie anunță aducerea pe piața din România a dispozitivului CELOX PPH, care poate fi folosit de medicii obstetricieni pentru prevenția, controlul și tratamentul hemoragiei uterine postpartum. 

Dispozitivul medical și-a demonstrat siguranța și eficiența în studiile efectuate pe parcursul a peste 10 ani: o hemostază de 100% pentru sângerări de gradul 1 și 2 (până la 2500 ml) în toate nașterile și reducerea cu 78% a histerectomiilor față de standardul actual de îngrijire. De asemenea, produsul este ușor de utilizat nefiind nevoie de instruire specifică.

Folosirea dispozitivului a demonstrat de asemnea că aduce beneficii în ceea ce privește salvarea de vieți dar și reducerea costurilor asociate tratării hemoragiei uterine postpartum. 

Ce sunt hemoragiile postpartum

Hemoragiile postpartum (HPP) reprezintă pierderi sangvine la naştere normală mai mari de 500 ml/24h, iar la naştere prin operație cezariană > 1000ml și constituie una din marile urgențe amenințătoare de viață, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. De aceea se impune realizarea unui protocol consensual între mai multe discipline medicale: obstetrică, anestezie-terapie intensivă, laborator, centrul de transfuzii. 

HPP apar la aproximativ 5% din naşteri (*5-8% după Hibard, 1982 şi 10% după Jacob, 1984). Mai mult de 50% din mortalitatea maternă este cauzată de HPP.

De asemenea, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, HPP afectează până la 10% dintre toate femeile care nasc la nivel global, adică aproximativ 14 milioane de femei pe an și peste 20% din toate decesele materne sunt asociate cu HPP. Astfel, în fiecare an aproximativ 80.000 de femei, care ar trebui să simtă bucuria de a deveni mame, își pierd viața după nașterea copilului din cauza HPP.

Potrivit companiei, pentru a putea avea acces la dispozitivul medical, medicii obstetricieni trebuie să completeze formularul F4 pus la dispoziție de ANMDM, care permite livrarea de urgență a produsului cu eticheta originală în limba engleză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel