Disperarea unui medic ATI cu pacienți COVID: „Chiar credeți că se poate suporta la infinit asemenea bătaie de joc?”

Un medic ATI de la Spitalul Colentina arată că personalul medical implicat de luni de zile în tratarea pacienților COVID-19 e la limitele puterii. Și, ca tacâmul să fie complet, DSP s-a pus pe făcut controale ÎN ZONA ROȘIE. 

„Nici să ne plătiți cu greutatea noastră în aur ridicată la puterea 100 nu ar merita să suportăm așa ceva. Capul îți crapă de la vizieră, te strânge ca într-o menghină timp de 2 zile după ce ieși din zona roșie, nasul are vânătăi pe locul unde stă masca, gâtul este uscat și nasul si ochii ustură de mori. Și, după toate astea, ca să fie tacâmul complet, te lovești în zona roșie de persoane de la DSP venite în control!!!!!!! (te lovești la propriu de astfel de persoane, când tu ai de pus catetere, de dat anestezii, de monitorizat pacienți etc)”, scrie dr Laura Zarafin, medic primar ATI la Spitalul Colentina din Capitală, spital unde sunt tratați pacienți COVID-19. 

Din cuvintele sale răzbate clar disperarea unui cadru medical care de mai bine de 8 luni de zile, zi de zi, se luptă pentru pacienții COVID-19 în stare gravă. 

„Voi chiar credeți că se poate suporta la infinit asemenea bătaie de joc la adresa noastră? Cum e posibil să ne agresați psihic și verbal, să ne luați și ultimul pat de terapie intensivă, când toate pavilioanele sunt pline ochi de pacienți cu forme de COVID-19 care necesită oxigenoterapie cu fluxuri foarte mari și care se pot decompensa rapid și să aibă nevoie de ventilație noninvazivă în ATI? 

Cum este posibil să tragi mereu în aceiași „proștii satului”, când sute de anesteziști nici nu au trecut măcar 5 minute să vadă despre ce este vorba? 

Cum este posibil să ne suspectați de minciună după ce am muncit ca sclavii, în condiții greu de suportat fizic și psihic timp de 8 luni??? 

Cum vă permiteți niște sfertodocți să ne dați ordine? CUM? 

Și asta în condițiile în care nu există zi să nu avem măcar o anestezie, tot în zona roșie? 

Eu aș propune să fie monitorizate toate orele petrecute în zona cu pacienți COVID, pentru că este inadmisibil să îți extermini pur și simplu fizic o mână de oameni. 

S-a întrecut orice limită. 

Peste așa situație grea nu se poate trece decât cu implicarea tuturor colegilor ATI. 

Nu avem pretenții să ne elogiați, nici să ne plătiți în plus, nu avem astfel de pretenții absurde; vrem să aveți decență și bun simț”, arată dr Laura Zarafin, pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel