Disciplina meselor. ”Suntem în stare să mâncăm non-stop”, zice medicul Mihaela Bilic

EXCLUSIV
Este nevoie de disciplină și când vine vorba de mâncare, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.

La Interviurile DC Media Group, medicul nutriționist Mihaela Bilic a subliniat nevoia de disciplină și în ce privește alimentația.

”Un pui de câine îl hrănești de 5 ori pe zi, deși el ar mânca și de 10 dacă i-ai da. În momentul în care tu, ca stăpân, ai decis că a devenit adult, toată lumea știe, cățelușii mănâncă o dată în zi. Nu-i întreabă nimeni dacă sunt mulțumiți de acest program de mese și dacă n-ar vrea să mănânce de trei ori pe zi plus gustări. Însă, e clar că el învață că-și primește farfuria de mâncare seara și atunci nici nu mai latră, nici nu mai e nemulțumit pentru că e o chestiune de disciplină și de reguli. Așa și noi ar trebui să fim un pic mai fermi în această disciplinare a apetitului și a senzației de foame tocmai pentru că dacă ne lăsăm nesupravegheați suntem în stare să mâncăm non-stop”, susține doctorul Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel