Directorul general al OMS: nu există un consens cu privire la eficiența unei a treia doze

Vaccin
Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a solicitat o amânare a administrării dozelor de rapel anti-COVID.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a solicitat o amânare de două luni a administrării dozelor de rapel anti-COVID. Cererea vine la câteva zile după ce mai multe țări, inclusiv SUA, au făcut publică intenția lor de a administra a treia doză de vaccin anti-COVID.

Oficialul a pus sub semnul întrebării eficacitatea celei de-a treia doze reafirmând că ”există o dezbatere” pe această temă. "Există o dezbatere şi nu există un consens cu privire la eficiența unei a treia doze", a spus Tedros.

Potrivit acestuia, țările care controlează mijloacele de producere a vaccinurilor - în special ţările G20 - ar trebui să facă mai mult pentru a se asigura că vaccinurile sunt accesibile în întreaga lume. Directorul OMS a mai afirmat că din cele 4,8 miliarde de doze administrate la nivel global, 75% au fost administrate în 12 țări, potrivit Antena 3.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat, săptămâna trecută, graba cu care se administrează a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, în statele bogate. De asemenea, a arătat că ar fi necesare dovezi științifice care să confirme necesitatea acestei doze. „Considerăm în mod clar că datele actuale nu indică faptul că rapelurile sunt necesare”, a declarat responsabila ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, într-o conferinţă de presă. „Trebuie să aşteptăm ca ştiinţa să ne spună când sunt necesare rapelurile, ce grupe de persoane şi ce vaccinuri au nevoie de rapeluri”, a explicat ea.

„Nici din punct de vedere ‘moral şi etic’ nu este bine ca ţările bogate să administreze a treia doză când restul lumii aşteaptă prima injecţie”, a adăugat responsabila OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel