Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
"Nu există niciun motiv să ne îndoim" de faptul că vaccinurile actuale nu protejează bolnavii contaminaţi cu Omicron împotriva formelor severe de COVID-19, a afirmat marţi directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, Michael Ryan, într-un interviu acordat presei internaționale.
"Avem vaccinuri foarte eficiente care s-au dovedit a fi puternice împotriva tuturor variantelor până acum, în ceea ce priveşte severitatea bolii şi spitalizarea, şi nu există niciun motiv să credem că nu ar fi cazul" cu Omicron, a explicat Michael Ryan, într-un rar interviu.
"Comportamentul general pe care îl vedem până acum nu arată nicio creştere a severităţii. De fapt, unele locuri din Africa australă raportează simptome mai uşoare", a mai spus medicul, la fel cum declarase mai devreme cunoscutul om de ştiinţă american Anthony Fauci. "Trebuie să fim foarte atenţi la modul în care analizăm" aceste date, a adăugat, totuşi, Michael Ryan, având grijă să sublinieze în mai multe rânduri că ne aflam chiar la începutul studiilor unei variante detectate abia pe 24 noiembrie de către autorităţile sud-africane şi care de atunci a fost identificată în zeci de ţări.
Apariţia acestei variante a provocat o oarecare panică, mai ales în Europa, care este deja pradă unui al cincilea val masiv de cazuri de COVID-19 provocate de varianta Delta, arată Agerpres.
Varianta Omicron a virusului care cauzează COVID-19 ar putea fi mult mai contagioasă, dar este posibil să fie mai blândă decât cele de până acum. Acestea sunt primele indicii, după ce numărul cazurilor de COVID a crescut de aproape patru ori în ultimele patru zile în Africa de Sud. Astfel, vineri, autoritățile sud-africane au anunțat 16.055 de noi cazuri, după ce marți, numărul raportat a fost 4.373. După numărul cazurilor anunțate vinerea trecută, numărul total de infectări depășește 3 milioane de la începutul pandemiei, în această țară cu aproximativ 59 de milioane de locuitori.
Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NCID) a transmis că totalul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 3.004.203 iar creșterea de vineri corespunde unei rate de pozitivare de 24,3% (16.005 de probe pozitive din 65.990 teste), arată surse citate de Antena 3.
Potrivit NICD, unele dintre noile cazuri sunt ale unor persoane care au avut COVID dar s-au reinfectat cu noua variantă Omicron. "Infecția anterioară oferea protecție împotriva variantei Delta dar pare să nu fie cazul cu Omicron", a declarat Anne von Gottberg, microbiolog din cadrul NICD. "Am monitorizat reinfectările în cazurile Beta și Delta și nu am constatat o creștere a reinfectărilor peste ce ne așteptăm să se întâmple atunci când se schimbă forța (varianta, n.r.) de infecție, când valul se oprește. Cu toate acestea, în cazul Omicron constatăm o creștere", a continuat ea. Totuși, datele din Africa de Sud arată că reinfectările pot fi mai puțin grave, a indicat von Gottberg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
De ce să apelezi la medicamente...
O substanță chimică nou identificată...