Dietele; cum le faci eficiente: sfatul unui nutriționist

Dieta
Dietele alimentare nu au întodeauna efect, iar una din cauzele principale este că foarte puțini sunt capabili să mențină dieta permanent. Nutriționiștii au mici trucuri pentru a le face eficiente.

Dietele alimentare nu au întodeauna efect, iar una din cauzele principale este că foarte puțini sunt capabili să menținădieta permanent. Nutriționistul Mihaela Bilic are câteva mici trucuri care ar putea ajuta o persoană să nu renunțe la dietă și să o transforme într-un moid de viață.

„Stiți de ce curele de slabire nu functioneaza? Pentru ca așa am fost construiți: să nu facem un obicei din ceva care ne provoacă frustrare și suferință. Suntem (inconștient) în căutarea plăcerii, așa că e firesc să abandonăm o constrângere impusă din exterior- adică o dietă-indiferent ce avantaje ipotetice sau viitoare ar avea ea în viitor”, începe ea postarea de pe pagina ei de socializare.

Astfel, continuă ea, orice dietă care impune doar restricții și nicio plăcere va fi sortită eșecului. Ea explică și dece: „Orice renunțare trebuie să fie răsplătită, că pentru orice suferință trebuie să existe o recompensă. Vreți ca de mâine să renunțați la mâncare și nu primiți nimic în schimb? Atunci nu o să funcționeze! Așa că înainte de a vă tăia din rația alimentară, gândiți-vă cu ce vă premiați Și da, vorbesc de „premii” alimentare, de mici plăceri zilnice care să vă ajute să faceți mai ușor suportabilă dieta de zi cu zi.

Imaginați-vă organismul vostru ca pe un cățeluș care, cat timp a fost mic, a mâncat după pofta inimii, toată ziua. Acum urmează să fie înțărcat, de mâine va mânca 1-3 mese pe zi. Ca să-i ușurați suferința și să-l ajutați să intre în ritm, trebuie să-l răsplătiți o dată în zi cu un mic premiu. Un fel de „bravo, good boy”, care să-l determine ca și mâine să fie cooperant, răbdător și înțelegător.

Vă propun să inventăm momentul numit RĂSFĂȚ care să presupună consumul autorizat al unui aliment preferat- în cantitate limitată și degustat cu atenție. Desființăm noțiunea de GUSTARE și mai ales pe cea de RONȚĂIALĂ, pentru că adulții nu stau cu țâța în gură. Așa că înainte să ne apuca de slăbit, haideți să ne maturizăm...alimentar: 3-5 ore pauză alimentară COMPLETĂ între mese. Nici măcar o alună nu e voie!”, încheie ea recomandarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel