Dieta sănătoasă, asociată cu un risc și severitate mai scăzute de COVID-19: STUDIU

Dieta      Foto: Pixabay
Dieta sănătoasă poate să aducă o mulțime de beneficii, chiar și dacă e vorba despre maladia COVID-19.

Iată un stimulent pentru a consuma o dietă sănătoasă: este asociată cu un risc redus de a dezvolta COVID-19 și cu complicațiile sale grave, potrivit unui studiu publicat online de jurnalul Gut.

Cercetătorii au întrebat aproximativ 593.000 de adulți (majoritatea de vârstă mijlocie și mai în vârstă) ce alimente au consumat începând din februarie 2020, apoi le-au urmărit starea de sănătate până în septembrie. Oamenii de știință au descoperit că persoanele care au raportat că au consumat cele mai multe fructe, legume și leguminoase au avut un risc cu 9% mai mic de a contracta COVID și un risc cu 41% mai mic de a dezvolta COVID sever în perioada de studiu, în comparație cu persoanele care au raportat că au consumat cele mai puține fructe și legume.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, o legătură între COVID și o dietă proastă sau dezavantaje socioeconomice. „Dacă ați putea elimina doar unul dintre acești factori – dieta sau dezavantajul – credem că aproape o treime din cazurile de COVID-19 ar fi putut fi prevenite”, notează Jordi Merino, autorul principal al studiului și asociat de cercetare la Unitatea și Centrul de Diabet. pentru Medicină Genomică la Spitalul General Massachusetts, afiliat la Harvard. Studiul a fost observațional și nu demonstrează în mod concludent că o dietă sănătoasă previne COVID.

Cercetătorii subliniază că vaccinarea și purtarea unei măști în spații interioare sunt încă cele mai importante abordări pentru a preveni boala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel