Dietă sănătoasă, alimente bogate în fibre care te ajută să slăbești

Consumul de fibre protejează sănătatea
O dietă sănătoasă prespune un aport zilnic de fibre. Acestea favorizează tranzitul intestinal și accelerează metabolismul, ceea ce duce la slăbire. Iată ce alimente care nu trebuie să-ți lipsească din meniul zilnic.

Chiar dacă nu aduc un aport real de nutrienți, fibrele ajută la îndepărtarea unor boli și au fost asociate cu o greutate corporală mai mică, adică favorizează slăbirea.

În timp ce femeile ar trebui să aibă un aport zilnic de minim de 25 de grame, bărbații au nevoie de 38 de grame pe zi, dar în general doar 5% dintre oameni ating acest țel.

Fructele și legumele au o anumită cantitate de fibre, dar cele mai mari cantități sunt în alimente care sunt și bogate în calorii - boabe întregi, leguminoase și nuci. Deci, este nevoie de o echilibrare a meniului, pentru a obține suficiente fibre limitând, totodată, caloriile, dacă vrei să slăbești.

Ce să mănânci și când

Cu alte cuvinte, este nevoie de planificarea atentă a meniurilor pentru a vă apropia de cantitatea ideală de fibre.

O opțiune bună este să vă începeți ziua cu un mic dejun bogat în fibre, cu cereale integrale. Cele mai multe tipuri au câte 5 grame de fibre într-o singură cană, dar citiți etichetele pachetelor, astfel încât să știți sigur.

La masa de prânz, serviți o jumătate de cană de fasole sau linte, fierte, adăugate la o salată verde, pentru a vă umple stomacul cu 7 sau 8 grame de fibre.

O ceașcă de zmeură are aproximativ 8 grame de fibre, la fel ca multe fructe de pădure, făcându-le grozave pentru o gustare sau pentru un desert. Ele pot fi adăugate, de asemenea, cerealelor de la micul dejun, notează medicii nutriționiști de la medicinenet.com.

De asemenea, tot la prânz, puteți servi o ceașcă de broccoli, care are 5 grame de fibre.

E important să mâncați fibrele dimineața și la prânz pentru că după micul dejun și după masa de prânz de obicei organismul consumă cele mai multe calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel