Dieta, cum poți păstra pastele în dieta ta

Vă doriți din când în când un castron mare de spaghete, dar apoi vine întrebarea cum să-l potriviți în dieta zilnică, astfel încât să nu vă dea peste cap silueta. Răspunsul nutriționiștilor este controlul porției.

În medie, o ceașcă de paste gătite are între 180 și 220 de calorii. Dar numărul caloriilor se poate schimba în funcție de cât timp gătiți pastele: cu cât mai multă apă absorb, cu atât mai puține calorii vor avea. De asemenea, este foarte probabil să puneți mult mai mult decât o ceașcă de paste la cină și cu certitudine dacă serviți masa în oraș,  porțiile la restaurant sunt de până la trei ori mai mari decât dimensiunile sugerate de servire.

Pentru a calcula cât mai exact când gătiți acasă, cântăriți pastele uscate și numărați 100 de calorii la fiecare 28 de grame. Alegeți paste făinoase din cereale integrale pentru substanțele nutritive, vă sfătuiește Medicine.Net.com

 În funcție de ceea ce veți adăuga la acestea, puteți avea, în general, 56 până la 85 grame la o masă. Asigurați-vă că ați observat ce cantitate de paste arată atunci când este gătită, astfel încât să știți cât de mult să mănâncați.

Potrivit nutriționștilor americani, regula principală, atât acasă, cât și departe de casă, este de a păstra pastele așa cum sunt, de-a sări peste sosuri făcute cu unt, cremă și cantități mari de brânză în favoarea sosurilor de roșii, de ierburi tocate, peste care se pulverizează  de ulei de măsline. Dacă aveți mai mult timp, adăugați legume la aburi, cum ar fi broccoli, morcovii, dovleceii.

Puteți obține aromă de brânză prin stropirea unei linguri de parmezan ras peste farfuria de paste. Are doar 22 de calorii și, adăugând-o după ce vasul este complet pregătit, aroma sa nu se va pierde printre celelalte ingrediente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel