Dietă: cele mai comune greșeli care vă împiedică să pierdeți kilograme

Consumul de fibre protejează sănătatea
Scoaterea micului dejun din alimentația zilnică doar ca să slăbiți nu e o idee bună, zic nutriționiști. La fel nici eliminarea lactatelor.

Dietă, greșeli. Nutriționiștii nu recomandă dietele în care consumați puține calorii deoarece încetinesc metabolismul, iar la finalul regimului corpul va arde puține calorii. Iar asta duce la kilograme pe care nu le vreți, explică platforma de știri medicale medicinenet.com.

Potrivit sursei citate, iată câteva dintre greșelile pe care le fac unii oameni când vor să slăbească:

1. Se bazează pe diete rapide – când vreți să pierdeți rapid 10 pounds (4,5 kg), veți trece la o dietă ce poate conține grapefruit sau supă de varză în fiecare zi. Veți reduce caloriile zilnice la mai puțin de 1.000 și veți slăbi. Însă, când mâncați atât de puține calorii, vă antrenați metabolismul să încetinească, iar asta înseamnă că el arde mai puține calorii și la sfârșitul dietei luați în greutate.

2. Săriți peste micul dejun – pare o modalitate simplă de a reduce calorii, dar vă face să vă înfometați în restul zilei, să luați gustări neplanificate la slujbă sau să mâncați o porție mai mare la prânz. Asta înseamnă calorii, deci kilograme în plus. E bine de știut că micul dejun este bogat în proteine și fibre și poate reduce foamea pe tot parcursul zilei. Studiile susțin că persoanele care mănâncă micul dejun în fiecare dimineață sunt mai predispuse să mențină o greutate sănătoasă.

3. Nu mai știți câte gustări ați luat - la birou aveți o pungă cu covrigi, la petrecere veți savura o felie de tort, iar lista poate continua. Toate aceste gustări vă anulează planul de a slăbi. Dacă sunteți serios legat de slăbit, țineți o evidență a caloriilor cu sau fără ajutorul unui smartphone sau laptop.

4. Nu gustați din toate - persoanele care mănâncă mai multe mese mici și iau și gustări sunt mai predispuse să controleze foamea și să piardă în greutate. Gustările vă ajută să vă mențineți metabolismul în viteze mari, mai ales dacă sunt bogate în proteine – nucile sunt o alegere bună deoarece sunt bogate în proteine, iar cercetările demonstrează că oamenii care mănâncă nuci ca gustări tind să aibă talia mai subțire decât cei care nu le consumă.

5. Mâncați doar produse cu conținut scăzut de grăsimi - produsele cu conținut scăzut de grăsimi pot juca un rol important în dieta voastră. Amintiți-vă că scăderea conținutului de grăsimi nu este aceeași cu cea a caloriilor scăzute. Cel mai bun mod de a ști cât de multe grăsimi, zahăr și calorii obțineți este să verificați etichetele.

6. Consumarea prea multor calorii - când numărăm caloriile, mulți dintre noi tind să ignore băuturile. Acestea - unele feluri sofisticate de cafea și băuturi alcoolice - au mai mult de 500 de calorii. Chiar și caloriile din sucul de fructe și sifon se adaugă rapid.

7. Beți prea puțină apă - una dintre cele mai simple greșeli de dietă care trebuie rezolvate. Apa este esențială pentru arderea caloriilor. Dacă sunteți deshidratați, metabolismul scade, ceea ce înseamnă o pierdere mai scăzută în greutate. Încercați să adăugați un pahar de apă la fiecare masă și gustare.

8. Scoatele lactatele din dietă - laptele cu conținut de grăsimi, brânza și înghețata sunt tabu pentru mulți în diete, dar scoaterea lactatelor din alimentație poate fi contraproductivă. Unele cercetări sugerează că organismul arde mai multă grăsime atunci când are suficient calciu și produce mai multă grăsime atunci când este lipsită de calciu. Suplimentele de calciu nu par să aducă aceleași avantaje.

9. Salată după o zi agitată, nu alimente fast food - un studiu susține că persoanele care au mâncat fast-food mai mult de două ori pe săptămână au câștigat 10 de kilograme mai mult față de cei care au mâncat fast-food doar o dată pe săptămână.

10. Stabilirea de obiective nerealiste – vă spuneți că veți pierde 20 de pounds (circa 9 kilograme) din prima săptămână, ceea ce este irealist. Iar dacă știți că nu veți putea să faceți acest lucru, este posibil să nu începeți niciodată dieta. Dacă nu sunteți sigur ce ar trebui să faceți, discutați cu un nutriționist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel