Dieta care previne cancerul, demența și bolile de inimă. Reduce inflamația din organism

dieta - FOTO: Freepik@jcomp
O dietă antiinflamatorie puternică și naturală poate reprezenta o armă esențială împotriva unor boli grave, precum cancerul, demența și bolile de inimă. Această dietă este concepută pentru a reduce inflamația din corp, care poate contribui la o varietate de afecțiuni.

Cercetările recente au evidențiat o dietă puternică care nu numai că poate îmbunătăți calitatea vieții, dar poate și să reducă riscul de boli grave precum cancerul, demența și bolile de inimă. Această dietă antiinflamatorie se concentrează pe alimentele bogate în fibre și antioxidanți, fără a necesita numărarea caloriilor sau limitarea porțiilor.

Avertismentul împotriva alimentelor populare care ar putea provoca riscuri grave pentru sănătate. Dieta este un factor de stil de viață cheie care are un efect enorm asupra sănătății și stării noastre generale de bine.

Anumite alimente și băuturi, de exemplu, pot crește riscul nostru de afecțiuni periculoase precum colesterolul ridicat și tensiunea arterială crescută. Din fericire, alte alimente pot avea efectul opus, ajutându-ne să ne protejăm împotriva bolilor și afecțiunilor.

Vezi și: Cum să slăbești folosind dieta Atkins, o dietă slabă în carbohidrați. Cele 4 etape ale planului alimentar

Care este dieta care previne riscul de cancer, demență și boli cardiace

Doctorul Bhavini Shah a explicat cum o dietă antiinflamatorie poate îmbunătăți calitatea vieții și poate preveni problemele de sănătate viitoare.

"Dieta antiinflamatorie este o dietă puternică și naturală care nu implică numărarea caloriilor sau limitarea porțiilor.

În comparație cu multe diete comune, o dietă antiinflamatorie nu dictează numărul de calorii pe care trebuie să le consumați, dimensiunea porției sau momentele în care sunteți autorizați să mâncați.

În schimb, dieta se concentrează pe consumul de alimente mai sănătoase, bogate în fibre și antioxidanți.

Inflamația este un răspuns imunitar natural la ceva care este greșit în corpul nostru, rezultând în durere și balonare pentru a ne alerta cu privire la o leziune, sau tuse și strănut pentru a forța alergenii să iasă din corp. Inflamația poate fi cauzată și de stres, niveluri scăzute de activitate și anumite alimente", a spus. Dr. Bhavini Shah, potrivit Express.

Vezi și: Greșelile pe care le faci post-operație. Nu te grăbi să îți reiei activitățile obișnuite

Alegerile dietetice slabe pot agrava inflamația

Dieta mediteraneeană - FOTO: Freepik@pvproductions

"Aceasta devine o problemă atunci când alimentele nesănătoase și puternic procesate declanșează inflamația. Acest lucru poate duce la inflamații persistente, numite metaflamări, care pot avea consecințe grave asupra sănătății" a spus dr. Shah.

Potrivit Dr. Shah, o dietă antiinflamatorie poate ajuta corpul să prevină:

- Boli cardiovasculare

- Diabet de tip 2

- Boala Alzheimer

- Artrită

- Cancer de sân

- Cancer de intestin gros.

"Alimentele antiinflamatorii conțin antioxidanți, polifenoli și fibre care combat inflamația în mod natural. Acești compuși antiinflamatori pot preveni, de asemenea, creșterea bruscă a zahărului din sânge și opri inflamația semnalizată de sistemul imunitar", a mai spus dr. Shah.

Vezi și: Oana Băluță, despre mesajul lui Marcel Ciolacu - "în viitor nu vor mai fi femei lider. Vor fi doar lideri!": Femeile ar trebui considerate oameni. Eu înțeleg, de fapt, că nu va nominaliza femei

Ce conține dieta antiinflamatorie

Dr. Shah a declarat că dieta mediteraneană este una bogată în alimente antiinflamatorii. Dieta mediteraneană se bazează pe grăsimi sănătoase, cereale integrale, fructe, legume, leguminoase, nuci și semințe, și mai puține alimente procesate și carne.

Dr. Shah a enumerat cele mai bune alimente antiinflamatorii ca fiind:

- Legume cu frunze verzi - spanac, varză kale

- Nuci - migdale, nuci

- Pește gras - ton, somon

- Fructe - fructe de pădure, roșii

- Grăsimi nesaturate - ulei de măsline, ulei vegetal.

Vezi și: Nivelurile mai ridicate de cofeină din sânge scad riscurile de obezitate și osteoartrită. Câte cești poți să bei pe zi

Trebuie evitate următoarele:

-Carbohidrați rafinați - pâine albă, prăjituri

- Alimente prăjite - chipsuri, pui prăjit

- Băuturi carbogazoase zaharoase - cola, băuturi energizante

- Carne roșie - burgeri, fripturi

- Carne procesată - cârnați, bucăți de pui

- Grăsimi saturate - unt, untură

- Alcool - bere, băuturi spirtoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel