Această metodă simplă ne ajută să...
Disocierea alimentelor, o tendință la modă în privința dietelor, are printre consecințe pierderea ceva mai rapidă în greutate. Însă vine ”la pachet” cu o serie de probleme, pentru că organismul funcționează corect dacă asociem corect alimentele.
”Asocierea dintre vitamina D și magneziu reglează nivelul calciului din sânge, deci menține sănătatea oaselor. În același timp previne sindromul metabolic și bolile cardiovasculare”, a afirmat medicul Mihaela Bilic, în emisiunea ”Doctor de bine” de la PRO TV.
De altfel, nutriționistul susține că magneziul potențează mai mult de 600 de enzime diferite și influențează direct nivelul calciului din organism. ”Din acest motiv asociați alimentele bogate în vitamina D, pește gras, ficat sau ou, cu cele bogate în magneziu, cacao, banane sau semințe”, mai spune Bilic.
Sistemul cardiovascular are nevoie de așa numiții polifenoli, antioxidanții eficienți, pe care îi regăsim în fructe și legume. Sunt eficienți în prezența acizilor grași Omega 3, de aceea combinația alimentele bogate în Omega 3 cu fructele și legumele bogate în polifenoli.
De altfel, menopauza poate avea efect asupra stării generale de sănătate, știut fiind faptul că odată intrată în această etapă a vieții scade nivelul de calciu din sistemul osos și apare osteoporoza, un motiv în plus de a asocia, eficient, alimentele.
”În boabele de soia există izoflavone, substanțe vegetale care odată consumate pot mima structura și acțiunea hormonilor estrogeni. Efectele benefice se intensifică în cazul persoanelor capabile să transforme izoflavonele în ecol, o moleculă cu eficiență crescută. Activarea are loc în tubul digestiv și depinde de compoziția florei intestinale.
De aceea, un consum optim de alimente cu efect prebiotic și suplimente cu fructo-oligo-zaharide asigură o microbiotă capabilă să potențeze fitoestrogenii din plante. Amidonul din paste făinoase, cartofi și orez, alături de fibrele din legume și fructe, completează și potențează produsele din soia”, a mai spus Mihaela Bilic.
O dietă sănătoasă este importantă pentru toată lumea, însă femeile au nevoie de o atenție specială, având în vedere o serie de probleme care le afectează de-a lungul vieții, cum ar fi fragilitatea oaselor, sarcina sau cancerul de sân.
Potrivit WebMD, există câteva ”superalimente” care sunt foarte bogate în nutrienți și care nu doar protejează organismul, dar îl și mențin într-o formă bună cu trecerea timpului, mai ales la ajungerea la menopauză.
- Soia verde este plină de fibre grăsimi bune și compuși asemănători estrogenului (izoflavone), care sunt foarte benefice în timpul menopauzei, venind în combaterea bufeurilor specifice.
- Kale conține multă vitamina K, ce lucrează împreună cu calciu și vitamina D pentru menținerea oaselor puternice și sănătoase.
- Sparanghelul este și el un aliment plin de vitamina K și folat (acid folic).
- Fasolea conține multe proteine, nu are grăsimi și poate concura cu succes carnea, prin conținutul ridicat de fibre. Poate să reducă presiunea sangvuină și zahărul din sânge, precum și riscul bolilor cardiace.
- Grefele au un conținut important de flavonoide, care ajută la scăderea probabilității anumitor tipuri de accidente vasculare cerebrale la femei și care pot ajuta, de asemenea, inima. Portocalele funcționează și ele, însă grefele au mai puțin zahăr, fapt care le recomandă persoanelor diabetice. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Legătura dintre vitamina D și magneziu. Bilic: Funcționează împreună
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...