Dieta 7:5. Nastasia Belc: Nu e un lucru rău! Când trebuie mâncate dulciurile și carnea

dieta 7:5 - Foto: Pexels @senivpetro
EXCLUSIV
Prof. Dr. Nastasia Belc ne-a vorbit despre alimentație, despre frauda din produsele alimentare pe care le consumăm și despre dieta 7:5. 

Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc, Director General al IBA (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare) este profesor la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMB) și ne-a vorbit despre carnea la grătar și despre acrilamidă, una dintre cele mai cancerigene substanțe.

Învingătoare a cancerului, întrebare CHEIE pentru savanții lumii. Alimentele pentru o îmbătrânire sănătoasă și singura șansă de supraviețuire a omenirii

"Există foarte multe inițiative pe plan european în ceea ce privește modul de alimentație. Există chiar un grup de lucru care e susținut de Comisia Europeană și de toate Ministerele de Cercetare, Sănătate și Agricultură din Europa, care se numește "Healthy diet for a healthy life" și care face o programare comună a tendințelor de cercetare în domeniul alimentației și nutriției  și care are o strategie. Este un grup de oameni de știință care se gândește să studieze și orele la care trebuie să mănânci.

Dulciurile trebuie să le mănânci până în ora 12. Când e bine să mănânci proteina în timpul zilei, ținând cont de când te-ai trezit.

Problema principală este faptul că sperăm ca în următorii 20 de ani să avem destulă mâncare, să avem cu ce să ne hrănim și că putem să alegem ceea ce vrem și ceea ce ne trebuie pentru că tendința de a crește numărul de oameni pe pământ este mare, iar resursele sunt în scădere. Noi am zis că resursele sunt aceleași, dar nu, sunt în scădere, pentru că dacă crește numărul de oameni, oamenii vor să stea undeva, deci terenul agricol se micșorează.

Câtă CARNE trebuie să mănânce un adult. Nastasia Belc, mesaj FERM: Vă place carnea, bine, mâncați, dar NU carne ROȘIE sau procesată

Ce presupune dieta 7:5

 

Apar și alte activități care iau din terenul agricol și pe de altă parte este și schimbarea climatică, care vine și cu restricții sau cu schimbări de producție. Problema este că trebuie să ne găsim echilibrul în alimentație și spuneam că tendința clară e spre alimentația preponderent vegetariană, care de altfel e și sănătoasă.

Dacă mă gândesc la postul ortodox, eu l-am calculat și înseamnă 7 luni de post și 5 luni de mâncare normală, deci practic alimentația vegetariană e preponderentă dacă ținem doar postul și nu cred că e un lucru rău.

Pe de altă parte, noi trebuie să știm ce să alegem și este și greu că există și o grămadă de fraude pe piața alimentară în goana după profit (...) Noi trebuie să prevenim frauda. Dacă omul știe să aleagă, știe să citească eticheta, știe să se informeze, cred că lucrurile astea se rezolvă", a declarat Nastasia Belc, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate. 

Vezi și: Atenție la carnea la GRĂTAR, cartofi și CAFEA. Ce să mâncăm lângă ca să nu mai fie TOXICE. Belc, despre acrilamidă

Adevărul despre HAMBURGER. Nastasia Belc: Nu-i bine! Nu spune nimeni să nu mâncăm, dar nu în fiecare zi

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel