DIETĂ: 4 reguli de bază pentru un corp de invidiat. Cori Grămescu: trebuie să le respecți toată viața

Cori Grămescu    Foto: Facebook
DIETĂ: Când începi un procesul de slăbire, trebuie să te setezi psihic pentru ce urmează și să ai totul foarte bine planificat, spune nutriționistul Cori Grămescu. Iată care sunt cele 4 reguli de bază de care nu trebuie să te abați toată viața: 

În DIETĂ, „meniul, antrenamentele, orele de odihnă și felul în care programul tău zilnic este organizat, totul te ajută să rămâi disciplinată”, a explicat nutriționistul Cori Grămescu. 

Dar de unde începi? Iată cele 4 reguli pe care le propune ea: 

1) „Setează-ți prioritățile! Învață să te pui pe primul loc. Trebuie să simți, în primul rând, că tot ceea ce faci, faci pentru tine, că să te simți bine în pielea ta. Învață să refuzi politicos prăjiturile, înghețatele și momelile prietenilor sau rudelor, atunci când te afli în oraș. Nimeni nu se vă supăra pe tine că vrei să arăți bine”. 

2) „Cât trebuie să dureze? Practic, toată viața trebuie să fii atentă la ce mănânci, că să arăți cum îți doreșți. Pentru început, realizează că trebuie să îți planifici dieta pe minimum trei luni de acum încolo. Nu te aștepta să slăbeșți 20 kg într-o lună. Este fizic imposibil să slăbeșți atâtea kilograme în mod sănătos și într-un timp atât de scurt”.

3) „Stabilește-ți obiective realizabile! Numărul de kilograme pe care vrei să le dai jos, rochițele în care vrei să încapi, costumul de baie în care vrei să umbli pe plajă nestingherită. Toate trebuie să fie obiective realizabile. Începutul este, de cele mai multe ori, ușor. Eșți foarte hotărâtă și motivată. Cel mai greu este când deja începi să vezi rezultate, dar totuși ți se pare că mai ai foarte mult până să atingi obiectivul tău”.

4) „Jurnal de dietă și antrenament. Notează-ți zilnic, într-un jurnal, ce mănânci și în ce cantități. Scrie, de asemenea, ce tip de antrenament ai efectuat în fiecare zi, fie că este vorba de mers alert 30 minute, o oră la sală sau că ai înotat 20 de bazine. În felul acesta, îți poți urmări evoluția și poți vedea, de la o zi la alta, cum te-ai educat în ale stilului de viață sănătos” a arătat Cori Grămescu pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel