DICLOFENACUM + OMEPRAZOLUM - prospect

Foto: Pixabay
DICLOFENACUM + OMEPRAZOLUM - prospect. Acţiune: Diclofenac: AINS; inhibă COX, cu inhibarea sintezei de prostaglandine. Omeprazol: inhibitor al secreţiei gastrice, prin inhibarea pompei de protoni.

DICLOFENACUM + OMEPRAZOLUM - prospect

Denumirea comercială: DICLOPRAM  

Prezentare: Comprimate cu eliberare modificată

Indicații: Tratamentul simptomatic la pacienţi cu artrită reumatoidă, osteoartrită şi spondilită anchilozantă, care au risc pentru a dezvolta ulcer gastric ş i/sau duodenal asociat tratamentului cu AINS.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Insuficiență hepatică (IH) severă, insuficiență renală (IR) severă, insuficienţă cardiacă. Ultimul trimestru de sarcină. Ulcer peptic activ/hemoragie activă sau antecedente de ulcer peptic recurent/hemoragie recurentă, Antecedente de hemoragii sau perforaţi i gastrointestinale legate de terapia anterioară cu AINS. Nu trebuie administrat concomitent cu nelfinavir. Boală cardiacă ischemică, boală arterială periferică şi/sau afectare cerebrovasculară. Ultimul trimestru de sarcină

Atenție!: Similare diclofenacului şi omeprazolului.

Reacții adverse: Similare diclofenacului şi omeprazolului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel